search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:05
MENU CLOSE

Βρετανία: Ο Σούνακ ξοδεύει αλόγιστα ποσά για ταξίδια, την ώρα που ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς (Video)

31.03.2023 15:36
sounak_new

Δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και δαπανά αλόγιστα δημόσιο χρήμα για τις μετακινήσεις με ιδιωτικά τζετ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, όπως λέει η αντιπολίτευση, που εντόπισε σε επίσημο έγγραφο του πρωθυπουργικού γραφείου τις δαπάνες για ταξίδια με ιδιωτικά τζετ.

Σχεδόν 500.000 λίρες σε μια εβδομάδα, πέρυσι, κι όπως λένε οι πολιτικοί του αντίπαλοι αυτό δείχνει πως δεν έχει και καμία ευαισθησία για τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι μετακινήσεις στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναφέρονται στα ταξίδια του πρωθυπουργού της Βρετανίας στο εξωτερικό, για το 2022, ο Σούνακ δαπάνησε 108.000 λίρες για να μεταβεί στην σύνοδο κορυφής του Cop27 στην Αίγυπτο, στις 6 Νοεμβρίου και να επιστρέψει την επόμενη μέρα.

Μία εβδομάδα αργότερα πήγε στη σύνοδο του G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας και επέστρεψε στο Λονδίνο στις 17 Νοεμβρίου, ένα ταξίδι που κόστισε στους Βρετανούς φορολογούμενους 340.000 λίρες.

Τον Δεκέμβριο, για ένα ταξίδι μιας μέρας στη Λετονία και την Εσθονία, όπου επισκέφθηκε στρατιώτες, ξοδεύτηκαν 62.000 λίρες.

Τα ταξίδια αυτά έγιναν με Airbus A-321 της εταιρίας Titan Airways, για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης, παρόλο που οι εκάστοτε ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ μπορεί να πάρει το αεροσκάφος Voyager της RAF, που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών.

Η Γουίρα Χομπχάους, εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών με αρμοδιότητα θέματα ενέργειας και κλίματος δήλωσε ότι «πρόκειται  για σοκαριστική σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων σε μία περίοδο που οι πολίτες παλεύουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και αποδεικνύει ότι η συντηρητική κυβέρνηση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα».

«Η κυβέρνηση μπορεί να προσποιείται ότι νοιάζεται για ένα πιο πράσινο μέλλον, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πετούν στα σκουπίδια τις υποσχέσεις που δίνουν οι ίδιοι», πρόσθεσε η εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πρωθυπουργίας, στο ίδιο διάστημα δαπανήθηκαν 20.000  λίρες για διαμονή και γεύματα. Στις δαπάνες αυτές δεν περιλαμβάνεται το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των άλλων αξιωματούχων που συνόδευαν τον πρωθυπουργό. Στο Μπαλί της Ινδονησίας ο Ρίσι Σούνακ συνοδευόταν από 35 άτομα.

«Ο ρόλος του πρωθυπουργού περιλαμβάνει τις σημαντικές συναντήσεις με ηγέτες σε όλο τον κόσμο και τις συνόδους όπου συζητιούνται σημαντικά διεθνή θέματα, μεταξύ των οποίων θέματα ασφάλειας, άμυνας και εμπορίου», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις δαπάνες αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Ο δεινόσαυρος T-Rex δεν ήταν τρομακτικός – Τι αποκαλύπτουν νέα απολιθώματα (Video)

Οι επόμενες κινήσεις Τραμπ μετά τη δίωξη – Θα το παίξει «θύμα» (videos)

Πάπας Φραγκίσκος: Εξιτήριο από το νοσοκομείο το Σάββατο – Θα χοροστατήσει κανονικά στις τελετές του Πάσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:01