search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:00
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση στην «τοξική» εκστρατεία Μητσοτάκη – Στην Καλαμάτα σήμερα ο Τσίπρας

31.03.2023 09:35
tsirpas 2 new

Από την Καλαμάτα την οποία επισκέπτεται σήμερα, με μια στάση ενδιαμέσως στην Αργολίδα, αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει απαντήσεις στον πρωθυπουργό ο οποίος από την πλευρά του επισκέπτεται τον Έβρο με ατζέντα τον φράχτη και κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει να φανεί το ύφος και η ένταση που θα χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρα στην πρώτη ανοιχτή ομιλία μετά το δυστύχημα των Τεμπών καθώς, έχει θέσει ως πρόταγμα τη νηφαλιότητα και την αντιπαράθεση με τον βασικό αντίπαλο που είναι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, με επιχειρήματα και προγραμματικές θέσεις.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός, με την χθεσινή επαναφορά της ρητορικής για τον κίνδυνο τερατογένεσης στην κάλπη της απλής αναλογικής, δείχνει να αναθεωρεί την στρατηγική του και να δίνει έμφαση στην κάλπη της 21ης Μαϊου ενώ μέχρι τώρα την υποβάθμιζε, κάτι που δείχνει φόβο για αποσυσπείρωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εκλογικό ποσοστό στο οποίο η ΝΔ φιλοδοξεί ναι πατήσει για την κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής.

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι Μαξίμου και Πειραιώς σε αντίθεση με ό,τι διακηρύσσουν έχουν ξεκινήσει την προεκλογική αντιπαράθεση με όρους «λάσπης» και «τοξικότητας». Τις προηγούμενες ημέρες κατήγγειλαν τη ΝΔ για «fake news» σχετικά με τις επιθέσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση για το ότι εκείνη πήγε το όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να απαντά ότι το όριο αυτό είχε τεθεί με νόμο του 2012, της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.

Ακολούθησε η επίθεση σε Ραγκούση για την «βίλα στην Πάρο» καθώς επίσης και οι επιθέσεις σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο, κάτι στο οποίο αναμένεται σήμερα να δώσει συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Ο καβγάς για τον φράχτη

Όσον αφορά τον φράχτη η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, αφορά την χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η πρόταση Μητσοτάκη – Μελόνι, απέσπασε επιτυχώς χρηματοδότηση, και πως ο Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο «με την οποία ζητά να μη χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι δεν πρόκειται περί «τροπολογίας» Παπαδημούλη, αλλά περί ευρωπαϊκής θέσης, καθώς η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία των εισηγητών 4 ευρωομάδων (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές, Φιλελευθεροι) και ψηφίστηκε και από το μισό ΕΛΚ, ενώ εκφράζει και την Κομισιόν. Όπως υπογραμμίζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέρριψε την πρόταση Μητσοτάκη – Μελόνι, κατά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή του δήλωση, αναφέρει περαιτέρω πως «η προστασία των συνόρων» είναι «αυτονόητη λειτουργία κάθε κράτους», δεν πρέπει όμως «να συγχέεται με την, εξίσου αυτονόητη, υποχρέωση σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, του ανθρωπιστικού δικαίου και της συνθήκης της Γενεύης».

«Όποια χρησιμότητα και να έχει ο φράχτης σε ορισμένα σημεία του Έβρου, κανείς εκτός από τον κ Μητσοτάκη και την κα Μελόνι δεν πιστεύει ότι αποτελεί λύση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό» καταλήγει.

Πυρά για το ακαταδίωκτο

Στο μεταξύ, χθες κατά την συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση για ασέβεια και προσβολή στα θύματα ότι με το ίδιο αυτό νομοσχέδιο θεσπίζει το «ακαταδίωκτο» των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που η ίδια  η κυβέρνηση όρισε για να την ελέγχει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώνται με άλλα λόγια, τι ακριβώς φοβούνται στην κυβέρνηση από τη στιγμή που η ίδια «έστησε» αυτή την επιτροπή δίπλα στη δικαστική έρευνα ή αν είναι τα μέλη της Επιτροπής που φοβούνται και αξίωσαν αυτή την διασφάλιση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, αυτή τη φορά (και) με το ακαταδίωκτο, σε συνέχεια της προηγούμενης προσπάθειας (υποκλοπές) με την επιβολή απορρήτου, σε όποιον μπορούσε να μιλήσει και να πει την αλήθεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε επίσης ότι έναν μήνα μετά το δυστύχημα τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και αν δεν απαντηθούν ώστε να χυθεί φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω στο τι πρέπει να γίνει και πώς για την ασφάλεια στις μεταφορές και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

Τι πραγματικά συμβαίνει με το φράκτη – Γιατί η κυβέρνηση επιμένει σε αυτό το θέμα

Ευρωκοινοβούλιο: Ανησυχία για διολίσθηση της δημοκρατίας σε Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα

Τρίτο προεκλογικό σποτάκι από τη Νέα Δημοκρατία: Τα επόμενα βήματα θα είναι πιο τολμηρά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:00