search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:52
MENU CLOSE

Οικονόμου: «Η αναγέννηση της Ελλάδας δεν γίνεται με υλικά του χθες»

01.04.2023 18:53
oikonomou n2 new

Για παρωχημένο πλαίσιο πολιτικής – ιδεολογικά και πρακτικά – που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σημερινά δεδομένα και, κυρίως, στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των πολιτών. κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση αναγάγει σε μείζονα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν το στενό κομματικό πυρήνα και δεν λέει τίποτα ουσιαστικό και πρακτικό για όσα νοιάζουν τους πολίτες. «Η ανακατασκευή της δημόσιας διοίκησης, η αναγέννηση της Ελλάδας, δεν μπορεί να γίνει με υλικά του χθες», προσθέτει.

Στο ίδιο άρθρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι η ελληνική πολιτική τάξη έχει συνηθίσει να κινείται ανάμεσα σε δύο άκρα: της μικροπολιτικής -των μικροδιευθετήσεων και του πελατειασμού- με τον περιορισμένο ορίζοντά της∙ και της μεγαλοπολιτικής -των μεγάλων οραμάτων και ιδεολογίων- με ορίζοντα την ουτοπία, χωρίς καμιά γείωση στην πραγματικότητα.

«Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη μας υπενθύμισε, με δραματικό τρόπο, ότι η πολιτική τάξη δεν μπορεί να συνεχίσει ούτε στο δρόμο της μικροπολιτικής, ούτε στο δρόμο της μεγαλοπολιτικής. Είναι αδιέξοδοι και επισωρεύουν προβλήματα. Αποτελεί απαίτηση της Ιστορίας και της κοινωνίας των πολιτών να γυρίσουμε οριστικά σελίδα», σημειώνει και καταλήγει πως «η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει και αποδείξει τη φύση της: πραγματισμός, σχεδιασμός, επαγγελματισμός, εστίαση στα προβλήματα της κοινωνίας και της πατρίδας, αποτελεσματικότητα, ανθρωπισμός, μέριμνα για όλους».

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: «Όταν τελειώσει όλο αυτό θέλω να επιστρέψω στην πολιτική» – Τι είπε μέσα από τη φυλακή

Μήνυμα Μητσοτάκη στο TikTok: «Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 20% σε τέσσερα χρόνια» (Video)

Κουτσούμπας: Πρωταπριλιάτικο αστείο αν έλεγα πως θα συγκυβερνούσα με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:50