search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:36
MENU CLOSE

Τσαπανίδου: Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να φοβίσει τον κόσμο

01.04.2023 14:56
tsapanidou_new

Κορυφώνεται η προεκλογική πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με την εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τον φράχτη στον Έβρο.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φοβίσει τον κόσμο με το επικοινωνιακό σόου που έχει χτίσει γύρω από το θέμα του Έβρου. Προσπαθεί να κάνει τους πολίτες να πιστέψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήθεν θα αφήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, αλλά δεν πείθει», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ειδικότερα η Πόπη Τσαπανίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση για διασπορά fake news εξηγώντας: «Ειπώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ευρωβουλευτής μας, Δημήτρης Παπαδημούλης, πίεσαν να σταματήσει δήθεν η χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ για τον φράχτη. Πρόκειται για απόφαση του συνόλου σχεδόν του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε μόνος, με το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους ακροδεξιούς, να γυρνάει την πλάτη σε μια πανευρωπαϊκή απόφαση. Όλες οι πολιτικές ομάδες στο Ε/Κ απέρριψαν τη χρηματοδότηση για φράχτες σε όλη την ΕΕ. Όχι φυσικά για να είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα ξέφραγο αμπέλι, αλλά γιατί χρειάζεται να προωθηθούν συνολικότερες λύσεις. Οι φράχτες δεν αρκούν».

Ως προς τους τρόπου προστασίας των συνόρων, η ίδια σημείωσε ότι απαιτείται μεταξύ άλλων σοβαρή συζήτηση με την Ευρώπη και μια ευρωτουρκική συμφωνία που θα δεσμεύει την Άγκυρα να δεσμευτεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και επιπλέον χρειάζεται συμφωνία για τον διαμερισμό των ροών αυτών μεταξύ των κρατών-μελών.

Τέλος, αναφερόμενη στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί του «κινδύνου ενός κυβερνητικού σχήματος των ηττημένων», η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει την αγανάκτηση του κόσμου και φοβάται. Για εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να είναι και θα είναι πρώτο κόμμα, και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή, ώστε να καθίσει στο τραπέζι με τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας».

Διαβάστε επίσης:

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας θα χρηματοδοτήσει τις εύκολες υποσχέσεις του με τα λεφτόδεντρα των νέων φόρων

Τσίπρας: Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το κλειδί της αλλαγής με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (Photos/Video)

Αλέξης Τσίπρας: Στα Τέμπη συναντήθηκαν όλες οι ασχήμιες του κράτους που διαφημίστηκε ως επιτελικό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:34