search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:19
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα γκρεμίσει τον φράχτη στον Έβρο

01.04.2023 12:36
mitsotakis_evros

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον φράχτη στον Έβρο με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα συνέχιζε το έργο της επέκτασης σε περίπτωση που αναλάμβανε πρωθυπουργός.

«Αν δεν γκρεμίσει το κομμάτι του φράχτη που έχει κατασκευαστεί, σίγουρα δεν θα τον επεκτείνει», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Αν δεν έχουμε φράχτη, τότε τι; Θα μπαίνει ο καθένας στη χώρα όπως θέλει, όποτε θέλει και θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντικείμενο γεωπολιτικών πιέσεων, όχι από κατατρεγμένους ανθρώπους αλλά από κάποιους που τους εργαλειοποιούν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός υπεραμυνόμενος την αναγκαιότητα της κατασκευής του φράχτη.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το έργο θα προχωρήσει είτε με ευρωπαϊκούς, είτε με εθνικούς πόρους τονίζοντας πως «δεν είναι δεδομένο μόνο για τους ακρίτες, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας το γεγονός ότι μια χώρα πρέπει να προφυλάσσει τα σύνορα της».

«Πλην όμως αυτό το οποίο θεωρούμε δεδομένο δεν ήταν η πολιτική του ελληνικού κράτους μέχρι και το 2019. Μετά δε την απόπειρα της μεταναστευτικής εισβολής το Μάρτιο του 2020 κατέστη απολύτως προφανές σε μένα ότι χρειαζόμαστε ένα ισχυρό αποτρεπτικό εμπόδιο το οποίο θα υποστηρίξει συνολικά την πολιτική μας για τη φύλαξη των συνόρων. Προφανώς ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, έχουμε προσλάβει πολλούς συνοριοφύλακες, έχουμε ενισχύσει τα τεχνολογικά μέσα ώστε να επιτηρούμε όλη τη μεθόριο, έχουμε ενισχύσει το λιμενικό για να επιτηρούμε τα θαλάσσια σύνορα μας», συμπλήρωσε.

«Θα πιέσουμε την Ε.Ε. για την χρηματοδότηση»

Αναφορικά με την χρηματοδότηση του έργου, είπε ακόμη: «Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί μια σειρά από δράσεις για το προσφυγικό, δεν χρηματοδοτεί την κατασκευή αυτού καθ’ αυτού του φράχτη. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κάνουν και αυτό το βήμα. Αλλιώς, θα κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά του ευρωβουλευτή Δημητρη Παπαδημούλη, λέγοντας ότι «θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έλληνας ευρωβουλευτής να ζητά ο φράχτης αυτός να πληρωθεί ουσιαστικά από τους έλληνες φορολογούμενους και να μην χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους».

Τέλος σε ό,τι αφορά στη στάση των Ευρωπαίοι για το θέμα υπογράμμισε πως αντιρρήσεις έχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται το να είσαι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. «Να έρθουν στον Έβρο, να δουν την πραγματική κατάσταση και ίσως τότε να αλλάξουν γνώμη», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας θα χρηματοδοτήσει τις εύκολες υποσχέσεις του με τα λεφτόδεντρα των νέων φόρων

Τσίπρας: Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το κλειδί της αλλαγής με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (Photos/Video)

Αλέξης Τσίπρας: Στα Τέμπη συναντήθηκαν όλες οι ασχήμιες του κράτους που διαφημίστηκε ως επιτελικό (Video)



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:19