search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 05:16
MENU CLOSE

Η σκληρή κόντρα Δραγασάκη – Οικονόμου στο ναρκοπέδιο της οικονομίας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2275
30/03/2023
02.04.2023 20:53
Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ιστορική πρόκληση - Media

Το πεδίο της φορολογίας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ναρκοπέδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο, στο βαθμό που η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν ορρωδούν προ ουδενός όταν είναι να διεγείρουν τα φοβικά αντανακλαστικά των πολιτών.

Έτσι χθες, με αφορμή τοποθέτηση Δραγασάκη στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επέσεισε τον φόβο της φορολογικής επέλασης του «αδιόρθωτου» ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος των πολιτών λέγοντας ότι ο Δραγασάκης μίλησε για «κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκ νέου επιβολή επιπλέον φορολόγησης της μεσαίας τάξης».

Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαφήμισε την πολιτική Μητσοτάκη: «Τι κι αν οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ενίσχυσαν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την δημιουργία μόνιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

Σε απάντησή του ο Δραγασάκης παρέθεσε αυτό που πραγματικά είπε στην τοποθέτησή του προκειμένου να δείξει ότι δεν στρέφεται κατά των πολιτών όπως το παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τα μέτρα φορολογίας που ελήφθησαν τα περισσότερα διευρύνουν τις ανισότητες» είπε εξηγώντας πως «δεν είναι δυνατόν σήμερα να φορολογούμε με 5% περίπου τα μερίσματα», σε μια χώρα υπερχρεωμένη με μεγάλες ανισότητες.

«Δεν είναι δυνατόν», συνέχισε, «να απαλλάσσουμε από το φόρο τη μεταβίβαση, τις γονικές παροχές μεγάλων περιουσιών. Αυτή είναι η προτεραιότητα σε αυτήν τη χώρα; Είναι ανάγκη να ξαναδούμε το φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πίσω από τις καταγγελίες του «φαντάσματος» του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «φορομπηχτική πολιτική» θα κρύβει την ατζέντα των μέτρων που θα πάρει αν εκλεγεί.

«Ουδεμία φορολογία “προανήγγειλα” όπως ψευδώς γράφουν τα κυβερνητικά φερέφωνα”, ανέφερε, «ούτε αναφέρθηκα στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας έχει διατυπώσει με σαφήνεια στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2022».

Τόνισε ότι επανέλαβε την κριτική που πολλές φορές έχει ασκήσει «στην άνιση και άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη» και κάλεσε την κυβέρνηση: 1) να απαντήσει αν έχει ήδη αναθέσει προκαταρκτικές μελέτες για την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στα μεσαία στρώματα, ποιες είναι οι εισηγήσεις των εν λόγω μελετών και ποιες από αυτές έχει υιοθετήσει και 2) να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πότε, ποιος και πώς θα πληρώσει το χρέος Μητσοτάκη, δηλαδή την κληρονομιά των 45 δισ. ευρώ με τα οποία έχει αυξηθεί το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης την περίοδο 2019-2022.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη σε καφέ όπου εργάζονται νέοι στο φάσμα του αυτισμού

Γεωργιάδης κατά Μιθριδάτη: «Διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, χυδαίες συμπεριφορές»

«Σπάνε» τα τηλέφωνα στη ΝΔ από νυν και υποψήφιους βουλευτές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 03:42