search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Wolt: Σε απεργία οι εργαζόμενοι μέχρι και την Δευτέρα – Τα αιτήματά τους

02.04.2023 15:42
wolt-new

Απεργούν μέχρι και τη Δευτέρα 3 Απριλίου, οι διανομείς της «Wolt» ενάντια στην απόφαση της εταιρείας διανομής για μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία.

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/3) και της Παρασκευής (31/3), οι διανομείς πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή (2/4) αλλά και την Δευτέρα (3/4) οπότε και είναι η τελευταία μέρα της απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι της Wolt, διεκδικούν:

Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.

Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.

Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πελάτες εστιατορίου (Video)

Κακοκαιρία «ILINA»: Προειδοποίηση Αρναούτογλου – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Πειραιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05