search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:56
MENU CLOSE

Ντόναλντ Τραμπ: Τι ξέρουμε, τι δεν ξέρουμε και τι πρέπει να περιμένουμε για την υπόθεση «Στόρμι Ντάνιελς»

03.04.2023 19:06
trump-usa-1-new

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξύπνησε στη βίλα του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα για να κάνει ένα ταξίδι που συνηθίζει, προς τη Νέα Υόρκη.

Όμως αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και τις κατηγορίες που προκύπτουν από τον φάκελο «Στόρμι Ντάνιελς» και την υπόθεση δωροδοκίας της πρώην πορνοστάρ για να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο Τραμπ δεν άλλαξε τις συνήθειες του- έπαιξε γκολφ. Όμως είχε και μια σειρά επαφών με τους δικηγόρους του για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση. Δηλαδή πώς θα αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα του Μανχάταν, που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο Τραμπ εκτιμάται ότι δεν θα δείξει καμία διάθεση συνεργασίας, θα δηλώσει «μη ένοχος» και όπως λέει ο δικηγόρος του, είναι «έτοιμος γι αυτή τη μάχη».

«Ο Τραμπ είναι Νεοϋρκέζος και είναι μάλλον απίθανο να μην αντιδράσει όταν δεχτεί επίθεση», δήλωσε ένας υποστηρικτής του στο BBC, το οποίο όμως σημειώνει επίσης πως ο τέως πρόεδρος αγαπάει τη Φλόριντα, γι αυτό θα επιστρέψει αμέσως στο Παλμ Μπιτς, όπου θα μιλήσει σε υποστηρικτές του το βράδυ της Τρίτης, στους οποίους θα καταγγείλει ότι εξυφαίνεται εναντίον του μία πολιτική δίωξη.

Στη γέφυρα που οδηγεί στο Μαρ-α-Λάγκο είχαν συγκεντρωθεί μερικοί οπαδοί του Τραμπ κρατώντας σημαίες, αλλά και πολλοί περισσότεροι δημοσιογράφοι που ήθελαν να καταγράψουν την αρχή του ταξιδιού προς τη Νέα Υόρκη.

«Εξαιτίας της ντροπιαστικής δίωξης που προσπαθούν να μεθοδεύσουν στη Νέα Υόρκη, ήρθαμε για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον πρόεδρο Τραμπ. Θα είναι ο επόμενος πρόεδρος», είπε στο BBC ένας από τους υποστηρικτές του.

Ένας άλλος κατήγγειλε «εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος», με στόχο τον τέως πρόεδρο.

Πολλοί, περνώντας δίπλα από τους διαδηλωτές με τα θηριώδη SUV, κορνάριζαν σε ένδειξη συμπαράστασης …

Τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε για την «μάχη του Τραμπ»

Είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και τα όσα γνωρίζουμε για την υπόθεση προέρχονται από δηλώσεις αξιωματούχων ή από τους δικηγόρους του Τραμπ.

Ξέρουμε ότι η υπόθεση αφορά δωροδοκία της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία υποστηρίζει ότι είχε μια «περιπέτεια» με τον Τραμπ και πήρε 130.000 δολάρια από τον πρώην δικηγόρο του, Μάικλ Κοέν, πριν από τις εκλογές του 2016, με αντάλλαγμα την σιωπή της. Ο Τραμπ αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση με την Ντάνιελς.

Ωστόσο δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς κατηγορίες. Αυτό κρατείται μυστικό ως τώρα και ο Τζο Τακοπίνα, ο δικηγόρος του τέως προέδρου λέει πως ακόμα δεν έλαβε γνώση του κατηγορητηρίου.

Πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση έχουν αναφέρει σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο τέως πρόεδρος κατηγορείται για πλαστογραφία εταιρικών εγγράφων, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει θέμα με το πώς εμφανίζονται τα χρήματα που λέγεται πως πήρε η Ντάνιελς στα βιβλία του επιχειρηματικού ομίλου του Τραμπ.

Γνωρίζουμε ότι δεν θα περαστούν χειροπέδες στον Τραμπ, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Τζο Τακοπίνα.

Δεν γνωρίζουμε όμως αν ο τέως πρόεδρος θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει μία δημόσια διαδρομή, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, ώστε να  δοθεί η ευκαιρία στα media να καταγράψουν την σκηνή.

Γνωρίζουμε επίσης ότι θα ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες του Τραμπ, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική για οποιονδήποτε προσάγεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να εμφανιστεί ως στόχος πολιτικής συνωμοσίας των αντιπάλων του.

Το βέβαιο είναι επίσης ότι πρόκειται για μια κατάσταση άνευ προηγουμένου, από την οποία ο Τραμπ και οι δικηγόροι του θέλουν να ξεμπλέξουν το ταχύτερο δυνατό. Αφού όμως ο τέως πρόεδρος κάνει σόου, για να πείσει τους οπαδούς του ότι είναι θύμα συνωμοσίας.

Διαβάστε επίσης:

Κινεζικό «μπαλόνι» στις ΗΠΑ: Έστελνε εικόνες και πληροφορίες στο Πεκίνο (Photos/Video)

Πετρέλαιο: «Φωτιά» στις τιμές μετά την αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής από OPEC+

ΝΑΤΟ: Επίσημα την Τρίτη η Φινλανδία γίνεται το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:47