search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:49
MENU CLOSE

Το δίλημμα της κάλπης: Pepsi ή Coca Cola

03.04.2023 06:00
cocapepsi_new

Έχει γραφτεί – πριν από μερικές δεκαετίες, τότε που οι διαφορές μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ήταν σαφώς πιο δυσδιάκριτες απ’ ό,τι σήμερα – ότι το δίλημμα του Αμερικανού ψηφοφόρου είναι να επιλέξει μεταξύ των χορηγών των κομμάτων.

Της δημοκρατικής Pepsi ή της ρεπουμπλικανικής Coca Cola…

Στην ελληνική καπιταλιστική περιφέρεια, ειδικά μετά τη χρεοκοπία του 2010, τα κόμματα εξουσίας δεν έχουν καν τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούν από τους μεγάλους χορηγούς (τους), παρά το γεγονός ότι το εγχώριο οικονομικό κατεστημένο δεν κρύβει τις προτιμήσεις του.

Επί της ουσίας, ωστόσο, αυτοί που κυβέρνησαν επί δεκαετίες τη χώρα, όπως και αυτοί που πέρασαν για λίγο από τα σαλόνια της εξουσίας και αγωνίζονται να επανέλθουν, θα πρέπει να ψάξουν πολύ για να εντοπίσουν τις διαφορές των προτάσεών τους στα μείζονα:

● Την εξωτερική πολιτική της χώρας την έχουν εκχωρήσει στην Ουάσιγκτον.

● Για την οικονομική πολιτική μεριμνούν Βερολίνο και Βρυξέλλες με την ομόθυμη συμφωνία των μνηστήρων της εξουσίας.

● Περί των εκσυγχρονιστικών οραμάτων για τις δομές της χώρας που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν τους διαψεύδει η πραγματικότητα και το έργο τους όταν βολεύτηκαν στην εξουσία.

Αντιμέτωποι, λοιπόν, με το κυβερνητικό δίλημμα, οι ψηφοφόροι καλούμαστε να επιλέξουμε τον ικανότερο διαχειριστή δεδομένων/παγιωμένων επιλογών. Από τη μία μεριά είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, από την άλλη αυτοί που φόρεσαν στον απλό εργαζόμενο τα φέσια, αν και άλλα υποσχέθηκαν πριν να πάρουν την εξουσία…

ΥΓ.: Η κυβέρνηση της Ν.Δ., που αυτοπροσδιορίστηκε ως κυβέρνηση των αρίστων, εξάντλησε την τετραετία έχοντας ικανό χρόνο για να δείξει το έργο της ως διαχειρίστρια δεδομένων επιλογών, για το οποίο θα κριθεί στις κάλπες. Πριν ακόμη την τραγωδία των Τεμπών, ωστόσο, που απέδειξε και ανέδειξε την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες του κράτους (που η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία τους, καθώς μαζί με το ΠΑΣΟΚ μονοπωλούν την εξουσία μεταδικτατορικά – με το μνημονιακό διάλειμμα της «Αριστεράς»), η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατάφερε να «θάψει» τους οδηγούς της Αττικής οδού στο χιόνι, να κάνει τον… τροχονόμο στις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία μέχρι να μην έχουν τίποτε άλλο να κάψουν, να σπάσει το ρεκόρ θανάτων από Covid-19, να κρατάει κιάλι για να μπορεί να δει τον τιμάριθμο και, τέλος, να παρακολουθεί τους υπουργούς, την ηγεσία του στρατεύματος και πολιτικούς της αντιπάλους. Δεν είναι και μικρά τα κατορθώματα αυτά… 

Διαβάστε επίσης:

«Σπάσε τη σιωπή»

Με υπογραφή Μητσοτάκη η αδιαφορία για την Δυτική Αθήνα

Ο Ανδρουλάκης, ο «άγνωστος Χ» και τα σενάρια για Βενιζέλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:48