search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:53
MENU CLOSE

ΕΛΚ: Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στις Βρυξέλλες – Συνεργάτης του Βέμπερ στο μικροσκόπιο

04.04.2023 14:59
eyrokoinovoylio-new

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σήμερα η βελγική αστυνομία.

«Βέλγοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον πρώτο και τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Rue du Commerce», ανέφερε πηγή στο EURACTIV.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές που σχετίζονται με συνεχιζόμενη έρευνα για φερόμενη διαφθορά κατά την προεκλογική εκστρατεία της ΕΕ το 2019.

Ο βουλευτής του CDU, Μάριο Φόιγκτ, ήταν ο Διευθυντής Ψηφιακής Εκστρατείας του αρχηγού του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του 2019 και οι έρευνες επικεντρώνονται στην ανάθεση της σύμβασης για την ψηφιακή εκστρατεία σε εταιρεία στη Θουριγγία, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Φόιγκτ είναι τώρα αρχηγός του CDU στη Θουριγγία.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η έφοδος της αστυνομίας συνδέεται με μια συνεχιζόμενη έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας, επισημαίνει το ΕΛΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Καθώς πρόκειται για μια εν εξελίξει νομική έρευνα, το ΕΛΚ δεν θα δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία, οι έρευνες δεν στρέφονται μέχρι στιγμής κατά εργαζομένων του ΕΛΚ. Πρόκειται για τις συνεχιζόμενες έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς κατά του κρατιδίου της Θουριγγίας και του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU στο κρατίδιο της Θουριγγίας, τον Μάριο Φόιγκτ.

Οι έρευνες αποσκοπούν να απαντήσουν στο ερώτημα πόσο καιρό ο Φόιγκτ εργάστηκε για το ΕΛΚ και πόσα χρήματα θα μπορούσε να είχε λάβει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Διαβάστε επίσης:

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Γιατί χρεοκόπησε η εταιρία του Virgin Orbit (Video/Photo)

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ολλανδία: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια – Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών (Videos)

Κινητά: 50 χρόνια από το πρώτο τηλεφώνημα – «Άλλαξε την ανθρωπότητα προς το καλύτερο» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:52