search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:27
MENU CLOSE

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Τραμπ – Δήλωσε αθώος (Photos/Videos)

04.04.2023 20:43
trump-arrest-1

Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου πρόκειται να του απαγγελθούν κατηγορίες, την ώρα που υποστηρικτές του διαδηλώνουν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μανχάταν.

Φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο 76χρονος Τραμπ εμφανίστηκε ανέκφραστος κατά την άφιξή του και χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του.

Μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά τους δικηγόρους του, χωρίς να πει τίποτα καθώς διέσχιζε τον διάδρομο, και – όπως αναμενόταν – δήλωσε «αθώος» και στις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς εγγύηση

Ο Τραμπ πέρασε τη διαδικασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων ως μέρος του τυπικού της σύλληψης, χωρίς να ληφθεί η φωτογραφία του υπό καθεστώς κράτησης.

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Truth Social καθώς ήταν καθ’ οδόν προς το γραφείο του εισαγγελέα και το δικαστήριο του Μανχάταν γράφοντας: «Καθ’οδόν προς το Κάτω Μανχάταν, το Δικαστικό Μέγαρο. Φαίνεται τόσο ΣΟΥΡΕΑΛΙΚΟ — ΟΑΟΥ, πρόκειται να ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική. MAGA!»

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν μπορούν να μεταδώσουν ζωντανά τη δίκη, δήλωσε δικαστής τη Δευτέρα το βράδυ, απορρίπτοντας το αίτημα πολλών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, σε πέντε φωτογράφους, θα επιτραπεί να τραβήξουν φωτογραφίες του Τραμπ και της αίθουσας του δικαστηρίου πριν ξεκινήσει η ακρόαση.

Το κατηγορητήριο αναμένεται να αποσφραγιστεί την Τρίτη, παρέχοντας στο κοινό -και στη νομική ομάδα του Τραμπ- τις πρώτες λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει.

Ο Τραμπ δεν αναμένεται να μιλήσει ενώ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αλλά πρόκειται να επιστρέψει στη Φλόριντα μετά την εμφάνισή του στο δικαστήριο και θα διοργανώσει μια εκδήλωση στο Μαρ-α-Λάγκο την Τρίτη. 

Ο δικαστής

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν έμπειρο δικαστή που δεν είναι άγνωστος στον περίγυρο του πρώην προέδρου: τον ασκούντα καθήκοντα δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Χουάν Μέρτσαν.

Ο δικαστής προήδρευσε της δίκης για φορολογική απάτη του Οργανισμού Τραμπ και επέβλεψε την υπόθεση εγκληματικής απάτης του πρώην συμβούλου του, Στιβ Μπάνον.

Ωστόσο, η ιστορική δίκη του Τραμπ την Τρίτη είναι ίσως η πιο υψηλού προφίλ υπόθεση του Μέρτσαν μέχρι σήμερα.

Ο Μέρτσαν έχει φήμη ενός «σκληρού αλλά δίκαιου» δικαστικού, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται μπροστά του.

Υποστηρικτές και πολέμιοι

Ώρες προτού να φτάσει ο Τραμπ στο δικαστήριο, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα και ύψωσε πλακάτ εκφράζοντας την υποστήριξή του. Οι αντιδιαδηλωτές, που τους χώριζαν κιγκλιδώματα από τους οπαδούς τους Τραμπ, γιόρταζαν από την πλευρά τους το γεγονός, υψώνοντας πλακάτ με το σύνθημα «Κλείστε τον μέσα!» – ήταν μια αναφορά στο σύνθημα που χρησιμοποιούσε συχνά ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας για τη Χίλαρι Κλίντον, στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, υπό τους ήχους τυμπάνων, σφυριχτρών, κουδουνιών και κόρνων.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από την Τζόρτζια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, η οποία επιμένει στον ψευδή ισχυρισμό ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του 2020, έκανε μια σύντομη εμφάνιση έξω από το δικαστήριο. Είχε υποσχεθεί ότι θα τεθεί επικεφαλής μιας διαδήλωσης της Λέσχης Νέων Ρεπουμπλικάνων της Νέας Υόρκης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πατριώτες υποστηρικτές του Τραμπ που βρίσκονται σήμερα εδώ» είπε στο πλήθος. Σε μια χαοτική σκηνή, μίλησε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια μπήκε γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε, καθώς οι αντιδιαδηλωτές την αποδοκίμαζαν και οι υποστηρικτές του Τραμπ σφύριζαν επιδοκιμαστικά.

Για λίγα λεπτά εμφανίστηκε και ο Τζορτζ Σάντος, ένας βουλευτής από τη Νέα Υόρκη την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί του επειδή αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα για το παρελθόν του.

Κάποιοι διαδηλωτές φορούσαν στολές: ένας θεάθηκε με μάσκα Τζο Μπάιντεν, κάποιος άλλος μεταμφιέστηκε σε Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με ριγέ στολή φυλακισμένου.

Τη στιγμή της αναχώρησης του Τραμπ από τον ουρανοξύστη του στο Μανχάταν, εμφανίστηκαν καμιά δεκαριά διαδηλωτές με πλακάτ που έγραφαν «Τικ-τακ, ο χρόνος σας τελείωσε!». Εκεί κοντά βρέθηκαν και λιγοστοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου, για να τον επευφημήσουν καθώς περνούσε από μπροστά τους η αυτοκινητοπομπή του.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Υόρκη: Κεραυνός «χτυπάει» το υψηλότερο κτίριο της πόλης και κάνει τη… νύχτα, μέρα (Video)

Dogecoin: Πέταξε το… μπλε πουλάκι του twitter – Ο Μασκ αλλάζει το logo, η αξία του κρυπτονομίσματος εκτοξεύεται

Τι σημαίνει η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ (Video)

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:26