search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:03
MENU CLOSE

Παρίσι: Έφοδος διαδηλωτών στα κεντρικά της BlackRock (Videos)

06.04.2023 16:09
parisi diadiloseis

Δεκάδες συνδικαλιστές που διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου ηλικίας στη συνταξιοδότηση εισέβαλαν για λίγο σε κεντρικό κτίριο του Παρισιού στο οποίο έχει γραφείο η επενδυτική εταιρεία BlackRock με έδρα τις ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα και εκτοξεύοντας κροτίδες.

Η δράση του συνδικάτου στο ιστορικό κτίριο Centorial κοντά στην περιοχή Grand Boulevards του Παρισιού, στόχευσε τη BlackRock λόγω της δραστηριότητας του ιδιωτικού συνταξιοδοτικού ταμείου, δήλωσε στο Reuters η διαδηλώτρια Françoise Onic.

«Η κυβέρνηση θέλει να αναγκάσει τους ανθρώπους να χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή τους με ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα τέτοιο σχέδιο», δήλωσε.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε την 11η ημέρα των συνδικαλιστικών απεργιών και διαδηλώσεων ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 64.

Τραγουδώντας δυνατά το αγαπημένο τραγούδι των διαδηλωτών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης «On est la» («είμαστε εδώ»), οι διαδηλωτές έφυγαν από το κτίριο μετά από περίπου μισή ώρα, αφήνοντας το μεγάλο αίθριο του γεμάτο με πυκνό καπνό από τις κροτίδες.

Διαβάστε επίσης:

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ταϊβάν: «Μπουρλότο» και πάλι στο τρίγωνο Ουάσινγκτον – Πεκίνου – Ταϊπέι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24