search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:40
MENU CLOSE

Φρενίτιδα για τον Μακρόν στην Κίνα, φωτιές πίσω στο Παρίσι (Photos/Videos)

07.04.2023 18:14
MACRON FOITITES

Τον Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκαν εκατοντάδες φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Κίνας στο τέλος μιας τριήμερης επίσκεψης κατά την οποία έχει επανειλημμένα πιέσει τον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ να βοηθήσει να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αποβιβάστηκε στο Πεκίνο την Τετάρτη, είπε ότι επιδιώκει να αποτρέψει την Κίνα από το να υποστηρίξει τη σύμμαχό της τη Ρωσία στην εισβολή στην Ουκρανία.

Σήμερα το πρωί πέταξε στη νότια πόλη Γκουανγκζού, όπου τον εκατοντάδες φοιτητές τον υποδέχτηκαν σαν ροκ σταρ και τον περικύκλωσαν απελπισμένοι για μια selfie ή ένα high-five με τον πρόεδρο – σε πλήρη αντίθεση με τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους έβαλαν φωτιά σε ένα από τα αγαπημένα του παριζιάνικα εστιατόρια εν μέσω ταραχών για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα .

To εστιατόριο La Rotonde – όπου ο Μακρόν γιόρτασε τη νίκη του στις εκλογές του 2017 – έγινε στόχος με βόμβες μολότοφ. 

Η κομψή εξωτερική τέντα του χώρου έγινε στάχτη χθες το βράδυ και μερικά από τα παράθυρά του έσπασαν, καθώς η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις στη γύρω περιοχή. 

Ο Μακρόν, το όνομα του οποίου φώναζαν κάποιοι στο πλήθος στη Γκουανγκζού, μίλησε στη συνέχεια με φοιτητές στο γυμναστήριο της πανεπιστημιούπολης και απάντησε στις ερωτήσεις τους πριν από ένα δείπνο με τον Σι και συναντήσεις με Κινέζους επενδυτές, λίγο πριν επιστρέψει στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

Στη μαγευτική Σκωτία το πιο απομονωμένο σπίτι στον κόσμο (Video)

Έρευνα του Πενταγώνου για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για την Ουκρανία – Έγιναν φέιγ βολάν στα social media

WSJ: Στροφή στην πρόσληψη «ώριμων» υπαλλήλων από επιχειρήσεις στις ΗΠΑ – Δουλεύουν περισσότερο από τους νέους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:38