search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:14
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Κακουργηματική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων

07.04.2023 17:33
Pateras Antonios_new

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση που αφορά τις καταγγελίες ενός 15χρονου και ενός 19χρονου φιλοξενούμενων την επίδικη περίοδο, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Παρά τη σθεναρή άρνηση του πατέρα Αντώνιου, ο οποίος στο πολυσέλιδο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων χαρακτήριζε τις καταγγελίες ψευδείς, οι εισαγγελικές αρχές δεν πείστηκαν και προχώρησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ήδη μάλιστα για αυτό το σκέλος η δικογραφία διαβιβάστηκε στην κύρια ανάκριση και ο πατέρας Αντώνιος πρόκειται να κληθεί σε απολογία το προσεχές διάστημα.

Ποινική δίωξη και για τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ασκήθηκε και ποινική δίωξη από τις εισαγγελικές αρχές και για το σκέλος των καταγγελιών που αφορούν σε σωματικές κακοποιήσεις τροφίμων στην οργάνωση.

Συγκεκριμένα απαγγέλθηκαν πλημμεληματικές κατηγορίες σε βάρος επτά πρώην εργαζόμενων, τρεις από χώρους στην Αθήνα, δύο από τον Βόλο και δύο από τη Χίο, για σωματικές κακοποιήσεις τρόφιμων της οργάνωσης, ηθικός αυτουργός των οποίων φέρεται ο πατέρας Αντώνιος.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των επτά πρώην εργαζόμενων στην οργάνωση αλλά και του ιερέα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή , της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή , της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις που στρέφεται σε βάρος του πατέρα Αντωνίου αλλά και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή που αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας.

Για τις πλημμεληματικές κατηγορίες, ωστόσο, η δικογραφία διαχωρίστηκε λόγω του επικείμενου κινδύνου παραγραφής. Κι αυτό καθώς οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Λόγω αυτού, θα εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με τη δίκη να αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα. Από την έρευνα, ωστόσο, που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, μη συναφών με τις παραπάνω, που αφορούν άλλα πρόσωπα-είτε τρόφιμους σε δομές της οργάνωσης, είτε εργαζόμενους σε αυτή.

Για το λόγο αυτό αυτό εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Η έρευνα για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες που έγιναν και διενεργήθηκε από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή, οι οποίες έλαβαν καταθέσεις και μελέτησαν άλλα στοιχεία. Με την ολοκλήρωση του έργου τους η δικογραφία διαβιβάστηκε στην επικεφαλής της ποινικής δίωξης Εισαγγελέα προκειμένου να μελετήσει το υλικό και να προχωρήσει την ποινική διαδικασία, καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι ενήλικοι και επομένως δεν είχαν αρμοδιότητα οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν σε εξηγήσεις ως ύποπτοι τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και οι υπάλληλοι.

Ο επικεφαλής του ΜΚΟ σε υπόμνημα που παρέδωσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων αρνήθηκε πλήρως όσα του καταλογίζουν οι καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο για «προφανείς σκοπιμότητες». Ισχυρίζεται δε ότι οι δύο καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις που του αποδίδονται είναι «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες».

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ωστόσο άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη καθώς ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης διενεργεί με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας έλεγχο στα οικονομικά της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, του ιδρυτή και της συζύγου του αλλά και άλλων εννέα προσώπων ώστε να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί οικονομικά αδικήματα όπως φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων αλλά και άλλα, εφόσον ζητηθεί από τη νέα Διοίκηση, όπως για απιστία ή υπεξαίρεση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 300.000 αυγά από τη Βουλγαρία που θα διοχετεύονταν στην αγορά ως «ελληνικά»

Συγκλονίζει η επιστολή 13χρονου για τον εντατικολόγο Ηλιάδη: «Είμαι ο Αλέξανδρος, ένα από τα παιδιά που έσωσε»

Γιατί το τιγράκι πάει για ευθανασία – Οι αντιδράσεις του κόσμου και των φιλοζωϊκών οργανώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:12