search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:41
MENU CLOSE

Καιρός: Η πρόγνωση Αρναούτογλου για τη Μεγάλη Εβδομάδα (Video)

08.04.2023 16:51
vroxi – kairos 543- new

Χαλάει ο καιρός από την Κυριακή των Βαΐων, με τη Μεγάλη εβδομάδα να κάνει …ποδαρικό με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου τη Μεγάλη Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει σχετικά καλά με πολύ λίγα σύννεφα, τα οποία στη συνέχεια θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα ηπειρωτικά και σε άλλες περιοχές της χώρας και θα δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στην ορεινή κεντρική και βόρεια, βορειοδυτική Ελλάδα και στην ορεινή Πελοπόννησο και στα βορειοανατολικά ορεινά, πάνω από τα 1.400 μέτρα, θα υπάρξουν τοπικές μπόρες χιονιού, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πιο δυνατές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και ίσως στα Δωδεκάνησα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14-16 βαθμούς και τοπικά ακόμα και στους 17 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Τρίτη, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται πλέον κυρίως  στις πιο ανατολικές περιοχές. Θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα καλού καιρού, με λίγα σύννεφα και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Ίσως υπάρξουν λίγα φαινόμενα, με πολύ σύντομες μπόρες μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος στην ορεινή Πελοπόννησο και Στερεά.

Κρήτη και Δωδεκάνησα ίσως έχουν λίγο περισσότερες μπόρες, όπως και περιοχές της ορεινής Θράκης. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ. Θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας που στα ηπειρωτικά θα φτάσει ακόμα και τους 18 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Τετάρτη νέα σύννεφα θα δώσουν τοπικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε κάποιες παραθαλάσσιες περιοχές. Μάλιστα τη Μεγάλη Τετάρτη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ο υδράργυρος θα πλησιάσει τους 19-20 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται και θα υπάρχουν οι καλύτερες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρχει από το απόγευμα κάποια αστάθεια στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Παραλίγο τραγωδιά στην Πάτρα: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες τις μπάρες (Photos)

Χαλκιδική: Προσπάθησε να στείλει αρχαία νομίσματα στη Γερμανία

Όλυμπος: Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το υψηλότερο εξωκλήσι στον κόσμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:41