search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:11
MENU CLOSE

Ρέθυμνο: Θα γέμιζε την αγορά με 114.000 κροτίδες

09.04.2023 18:36
KROTIDES

Περισσότερες από 114.000 κροτίδες κατασχέθηκαν με τη σύλληψη άντρα σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα της αστυνομίας σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου προσώπου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 114.342 κροτίδες. Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Την ίδια ώρα η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

«Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου. Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα. Οι ενήλικοι μη χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή».

«Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ηρώ: «Χθες βράδυ σάπισαν στο ξύλο τον γιο μου και τους φίλους του» – Στο νοσοκομείο δύο παιδιά

Λέκκας για το ναυάγιο της Ζακύνθου: «Έχουμε αλλεπάλληλες κατολισθήσεις, θεωρώ ότι θα βρεθεί μια λύση» (Video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Θρήνος στο μνημόσυνο για τα θύματα (Photo-Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:11