search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:34
MENU CLOSE

Φθινοπωρινός ο καιρός όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα – Με βροχές η Κυριακή του Πάσχα (Video/Xάρτες)

11.04.2023 11:47
VROXI NEW

Εαν και βρισκόμαστε περίπου στα μέσα Απριλίου, ο καιρός μοιάζει περισσότερο φθινοπωρινός παρα ανοιξιάτικος. Σύμφωνα με τις νεώτερες προγνώσεις τόσο του Αστεροσκοπείου όσο και της ΕΜΥ δεν προβλέπεται καμία αλλαγή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος έως και την Κυριακή του Πάσχα  με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται την Μ. Τρίτη , την Μ. Παρασκευή καθώς και την Κυριακή του Πάσχα

Ετσι σύμφωνα με τις νεώτερες προγνώσεις

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές να αναμένονται στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο θα αγγίξει στα κεντρικά και βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα διατηρηθεί ο καλός καιρός, ενώ από την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, και η θερμοκρασία χωρίς μεταβολές αλλά με μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο  έως και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, 16/04 σύμφωνα με το site του Αστεροσκοπείου meteo.gr

Ήδη από χθες ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής ερευνών στο meteo.gr είχε υποστηρίξει, ότι ο καιρός θα είναι άστατος τη Μεγάλη Εβδομάδα και πως ενδέχεται να εκδηλωθεί γενικευμένη κακοκαιρία προς την Κυριακή του Πάσχα.

Oι προγνώσεις της ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-04-2023
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, στα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση του καιρού μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και σταδιακά αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από αραιές ομίχλες ή ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2023
Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2023
Νεφώσεις που σταδιάκα θα αυξηθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16-04-2023
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στα κεντρικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές. Διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Διαβάστε επίσης

Καλλιθέα: Βίντεο από τη σύλληψη επίδοξου διαρρήκτη που σκαρφάλωνε υδρορροή για να μπει σε πολυκατοικία

Άρτα: Παπάς πιάστηκε στα χέρια με το νέο σύντροφο της παπαδιάς – Έρευνα από την Μητρόπολη

Αρσάκειο: Την απομάκρυνση των μαθητών που κατηγορούνται για bullying ζητούν οι γονείς του 15χρονου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 01:38