search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:49
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Απαγορεύει το TikTok στους υπουργούς υπό τον φόβο παρακολούθησης από τους Κινέζους

12.04.2023 18:27
mitsotakis_meleti_new

Αν και ο ίδιος δηλώνει δεινός χρήστης του TikTok έχοντας μάλιστα χιλιάδες followers στην πλατφόρμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ελεονώρα Μελέτη είπε πως έχει απαγορεύσει τη χρήση της εφαρμογής από το υπουργικό συμβούλιο, αφού όπως τόνισε «ο αλγόριθμος της εφαρμογής φτιάχτηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

«Το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γεννά και πολλά ερωτηματικά. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν. Αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω. Εντυπωσιακό πόσοι νέοι άνθρωποι βλέπουν και γίνονται αποδέκτες του μηνύματος μέσω του TikTok».

Σημειώνεται πως με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε διεθνές επίπεδο, το TikTok καταλαμβάνει την έκτη θέση μεταξύ των πλέον χρησιμοποιούμενων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, πολλές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει την ανησυχία πως το Πεκίνο ενδέχεται να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαργκάνης

QatarGate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Ανδρουλάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Επί 3 χρόνια τους άφησαν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και τώρα νομοθετούν στο παρά πέντε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:49