search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 07:41
MENU CLOSE

Μακρόν: Καλεί τα συνδικάτα σε διάλογο στο Ελιζέ για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

14.04.2023 18:55
gallia diadiloseis876- new

Εν μέσω τεράστιων διαδηλώσεων για το συνταξιοδοτικό που συνταράσσουν τη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν την Τρίτη, «όποια κι αν είναι η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου» που θα εκδοθεί αργότερα σήμερα για την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

«Θα είναι απαραίτητα η αρχή ενός κύκλου που ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό», ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού της Γαλλίας.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα εάν επικυρώνει ή καταδικάζει πλήρως ή εν μέρει το σχέδιο μεταρρύθμισης κατά του οποίου τα συνδικάτα έχουν οργανώσει πολλές διαδηλώσεις από τον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Πεντάγωνο: Ενώπιον του δικαστηρίου της Βοστώνης ο Εθνοφρουρός για τη διαρροή εγγράφων

Τσαβούσογλου ναι μεν… αλλά: Να αρχίσουμε τις διερευνητικές μετά τις εκλογές, αλλά η ένταση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή (Video)

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ιάβα Ινδονησίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 07:35