search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:31
MENU CLOSE

Λάμπης Τσιριγωτάκης: Ο Τζον Λένον ήταν διαφορετικός από τους άλλους Beatles (Video)

18.04.2023 10:14
tsirigotakis new

Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία σίγουρα θυμόμαστε τον Λάμπη Τσιριγωτάκη στις ανταποκρίσεις του από το Λονδίνο να κρατάει το μικρόφωνο της ΕΡΤ και να μιλάει  με φόντο το Μπιγκ Μπεν, το Χέρφιλντ, την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο εμβληματικός ανταποκριτής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη βρετανική πρωτεύουσα έχοντας βγεί πλέον στη σύνταξη αποφάσισε να αποτυπώσει τα κορυφαία δημοσιογραφικά του βιώματα στο βιβλίο του «Αναμνήσεις ζωής. Από τον Τζον Λένον στον Νέλσον Μαντέλα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη – μια αλυσίδα από 57 πυκνές ιστορίες με άγνωστο παρασκήνιο.

Για αυτό του το βιβλίο και τις αναμνήσεις του μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, στη τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Εξήγησε μεταξύ άλλων γιατί επέλεξε τον Τζον Λένον ανάμεσα σε τόσες και τόσες προσωπικότητες που γνώρισε για να βάλει στον τίτλο του βιβλιου του.  

«Οταν οι Beatles ήρθαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1967, «τον ακολουθούσα όπου πήγαινε, στην Αράχωβα, στους Δελφούς» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ο Λένον ήταν ένας χαμογελαστός, ήρεμος άνθρωπος, ζούσε τη νιρβάνα του, αλλά μέσα του ήταν βαθιά προβληματισμένος. Τον τραυμάτιζε ψυχολογικά η κοινωνική ανισότητα στην Αγγλία, ήταν οργισμένος με το Εργατικό Κόμμα –ήταν μέλος του– που δεν έκανε τίποτα για την εργατική τάξη. Αυτό τον έκανε να θέλει να ζήσει σε μια χώρα πιο ανθρώπινη. Σκεφτόταν να αγοράσει με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος ένα ελληνικό νησί. Είχαν καταλήξει στον Τσουγκριά, το σχέδιο όμως δεν πραγματοποιήθηκε μετά τη σύσταση του δικηγόρου τους ότι θα συναντούσαν μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα στην Ελλάδα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον πρίγκιπα Χάρι, την Δήμητρα Λιάνη και τη νοσηλεία του Ανδρέα Παπανδρέου στο Χερφιλντ, το “unfair” του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1988 στο Λονδίνο, τη Μάργκαρετ Θάτσερ, τον Νέλσον Μαντέλα και πολλούς άλλους

Διαβάστε επίσης

Πορτοσάλτε για υπόθεση Γεωργούλη: «Όταν κινδυνεύεις να πιαστείς με τη γίδα στην πλάτη, άσε την ηθικολογία…» (video)

«Ζήσε Αλλιώς» – Σοφία Αλιμπέρτη: «Αυτό ήταν που με έκανε να πω το “ναι”» (videos)

Γιώργος Καραϊβάζ: To συγκινητικό μήνυμα της συζύγου του για όσους πέρασαν το Πάσχα χωρίς τους αγαπημένους τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:31