search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:43
MENU CLOSE

Τζον Λένον: Η σχέση του με την 19χρονη γραμματέα του ήταν ιδέα της Γιόκο Όνο! (Video)

30.06.2022 13:03
john lennon new

Ο Τζον Λένον ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα όχι μόνο της ποπ μουσικής αλλά και της επιδραστικής δεκαετίας του 1960-1970, και απασχολεί ακόμη τον Τύπο αν κι έχουν ήδη περάσει σαράντα τόσα χρόνια από την αψυχολόγητη δολοφονία του έξω από το κτίριο «Ντακότα» όπου διέμενε στη Νέα Υόρκη.

Τώρα, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Lost Weekend : A Love Story» έρχεται να φωτίσει κάποιες αθέατες πλευρές του χαρακτήρα του και της σχέσης του με την Γιόκο Όνο.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τη σχέση του Λένον με τη νεαρή (22χρονη τότε) Μέι Πανγκ. Η κοπέλα αυτή ήταν πολύ κοντά στο διάσημο ζευγάρι και εργαζόταν κατά κάποιον τρόπο σαν προσωπική τους βοηθός κάνοντας διάφορες δουλειές, απαντώντας σε τηλέφωνα, πηγαίνοντας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, φροντίζοντας τις ανάγκες του σπιτιού, φωτογραφιζόμενη για εξώφυλλα δίσκων, κάνοντας ενίοτε και φωνητικά σε ηχογραφήσεις του Τζον και της Γιόκο!

Τίποτε όμως δεν την είχε προετοιμάσει για την πρόταση που της έκανε μια μέρα η Γιόκο Όνο. Η επίσημη σύντροφος του Λένον διαισθανόμενη ότι ο Τζον περνούσε μια φάση αδιαφορίας απέναντί της, πρότεινε στη νεαρή κοπέλα να δημιουργήσει μια ερωτική σχέση μαζί του!

Η Γιόκο, έπεισε την κοπέλα ότι ο Τζον την έβλεπε ερωτικά και ότι ήταν προτιμότερο να έχει σχέση μαζί της καθώς ήταν μια κοπέλα ευγενική και ευαίσθητη.

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η Γιόκο διαισθανόμενη ότι απομακρύνεται από τον Λένον, προσπάθησε να τον καθοδηγήσει σε μια σχέση με τη Μέι Πανγκ πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να έχει τον έλεγχο.

Ο Λένον θα εύρισκε το ερωτικό σκίρτημα μέσα στο σπίτι του, και η Γιόκο θα μπορούσε να τον χειραγωγήσει άλλοτε φερόμενη «υπεράνω» κι άλλοτε γεμίζοντάς τον ενοχές!

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως υπολόγιζε η Γιόκο Όνο. Ο Τζον και η μικρούλα Μέι Πανγκ ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον και η Γιόκο έπρεπε να δώσει σκληρό αγώνα για να τον διεκδικήσει.

Έρωτας 18 μηνών

Για την ακρίβεια η 22χρονη Μέι Πανγκ και ο 32χρονος Τζον Λένον έζησαν έναν πραγματικό έρωτα που διήρκεσε 18 μήνες.

Το ερωτευμένο ζευγάρι έφυγε από τη Νέα Υόρκη και μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Εκεί, μακριά από την τοξική επίδραση της Γιόκο, ο Τζον άρχισε να βλέπει ξανά τον 10χρονο γιο του, Τζούλιαν, ενώ άρχισε να επανασυνδέεται και με τους υπόλοιπους Beatles από τους οποίους τον είχε αποξενώσει η Γιόκο.

Η Πανγκ παραδέχτηκε ότι ήταν μια δύσκολη περίσταση καθώς «Υπήρχαν μέρες που κοιμόμουν με τον Λένον κι έπρεπε να πάω στο γραφείο να δουλέψω με τη Γιόκο. Ήταν πραγματικά άβολο!».

Η Πανγκ, ανέφερε ότι παρότι η Γιόκο άνοιξε το δρόμο για τη σχέση αυτή, αντέδρασε άσχημα όταν ο Τζον και η νεαρή έφυγαν για τον Λος Άντζελες.

«Αμέσως μού έκοψε το μισθό μου, και το πρώτο διάστημα είχε δώσει εντολή και δεν είχαμε πρόσβαση σε χρήματα.

Ο Τζον είχε πολλές γνωριμίες κι έτσι εξασφάλιζε τη διαμονή και τη διατροφή μας. Παρόλα αυτά, η περιπέτεια στο Λος Άντζελες ξύπνησε και κάποιους σκοτεινούς δαίμονες του Τζον, κάποιες από τις εξαρτήσεις του! Ο Τζον έγινε μέλος της λέσχης ποτού ‘’Hollywood Vampires’’ όπου σύχναζαν ο Άλις Κούπερ και ο Χάρι Νίλσον».

15 τηλέφωνα την ημέρα

Η Πανγκ αναφέρει ότι η Γιόκο την έπαιρνε 15 τηλέφωνα κάθε μέρα απαιτώντας πλήρη αναφορά για τη σχέση τους, ενώ ο Τζον άρχισε να πίνει και να έχει κάποια βίαια ξεσπάσματα που τους οδήγησαν τελικά στο χωρισμό.

Στο ντοκιμαντέρ μιλά και ο Τζούλιαν Λένον ο οποίος θυμάται την Μέι Πανγκ σαν μια κοπέλα με τρυφερότητα και ευγένεια.

Το τέλος της σχέσης τους ήλθε το 1974, όταν επέστρεψαν στη Νέα Υόρκη, και ο Τζον επέμεινε να παρευρεθεί στην πρεμιέρα ενός μιούζικαλ με θέμα το «Sgt Peppers» των Beatles, εμφανιζόμενος επίσημα με την Μέι Πανγκ, ενώ στην πίσω σειρά καθόταν η Γιόκο.

Η επίσημη σύζυγος του Λένον κατάλαβε τότε ότι έπρεπε να ξανακερδίσει τον άντρα της. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο Tribeca Film Festival, και διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης

Ο σερ Πολ Μακάρτνεϊ κλείνει τα 80, αλλά η μουσική του μένει νέα (Photos + Video)

Ναζαρέ: Η Μέκκα των σέρφερς με τα ψηλότερα κύματα του κόσμου είναι στην Πορτογαλία (Photos + Video)

Jeanneau 64: Το σκάφος που αγγίζει την τελειότητα (Videos/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:43