search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:59
MENU CLOSE

Υπόθεση Γεωργούλη – Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος με τον καθρέφτη του (video)

20.04.2023 14:29
oikonomou_1204_new

Με σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά του ΣΥΡΙΖΑ «έκλεισε» τη θητεία του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες αποκάλυψε ότι αντικαταστάτης του κατά την προεκλογική περίοδο θα είναι ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, σημείωσε ότι «σε αυτή την κάλπη θα κριθεί ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα κυβερνήσει. Θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω στο επαχθές χθες. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε μέσα σε αυτή τη δύσκολη τετραετία ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων και υψηλής ανεργίας, σε μια Ελλάδα ανασφάλειας και ανοιχτών συνόρων, μια Ελλάδας αδύναμη στο περιθώριο της Ευρώπης».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι πολίτες θυμούνται από την τετραετία του κ. Τσίπρα τις κλειστές τράπεζες. Οι συνταξιούχοι θυμούνται το νόμο Κατρούγκαλου με τις περικοπές και την προσωπική διαφορά. Θυμούνται την Ελλάδα της υπανάπτυξης και της ανεργίας. Θυμούνται τα ανοιχτά σύνορα, το δράμα της Μόριας και της Ειδομένης», προσθέτοντας ότι «οι πολίτες ξέρουν ποιοι τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους -και τις ξεπέρασαν- και ποιοι έκαναν ως κυβέρνηση ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υπόσχονταν όταν ήταν αντιπολίτευση».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης των πολιτών που έλαβε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της θητείας της, επισήμανε ότι σε αυτά «αντιστάθηκε πεισματικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να επικρίνει τη στήριξη της κοινωνίας μιλώντας απαξιωτικά για “κουπόνια”. Παραγνωρίζει σκόπιμα τα μόνιμα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση: παραγνωρίζει τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αγνοεί τις αυξήσεις στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, παραγνωρίζει τη δραστική μείωση της ανεργίας. Ξεχνά ότι αυτά τα οποία δίνονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα νοικοκυριά τα οποία δοκιμάζονται, δεν είναι προϊόν υπερφορολόγησης. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και επικρίνουν τα μέτρα αυτά διότι οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν ούτε να τα εμπνευστούν, αλλά ούτε και να τα εφαρμόσουν».

Περί Γεωργούλη

Σχετικά με την υπόθεση Γεωργούλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν τρία σημαντικά ζητήματα «τα οποία φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του, για τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να πολιτεύεται όλα αυτά τα χρόνια: το πρώτο έχει να κάνει με το χρόνο αντίδρασης και τη διαφορά μεταξύ φήμης και της επίσημης καταγγελίας. Εκείνο το οποίο υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ περί ακαριαίας αντίδρασης έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτό για το οποίο κατήγγειλαν την κυβέρνηση σε αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία δεν αφορούσαν καν ευρωβουλευτές», αναφερόμενος στην κριτική που δέχθηκε η Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε δεύτερο επίπεδο, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι «αν αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες εναντίον του ευρωβουλευτή του ευσταθούν, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πούμε εμείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “κόμμα βιαστών”;», αναφερόμενος σε διάφορες αναρτήσεις μελών και φίλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα social media σε αντίστοιχες περιπτώσεις και διερωτώμενος αν «αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν για αυτή την αισχρή, την τοξική, την υποκριτική συμπεριφορά με την οποία βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι».

Τρίτον, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά στην ευαισθησία για την απομάκρυνση από το κόμμα και τον μηχανισμό τους, αναφερόμενος στις καταδίκες από το Ειδικό Δικαστήριο του Νίκου Παππά, ο οποίος, εντούτοις, συμπεριλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς εκλογές.

Όσον αφορά στο ζήτημα των εκλογών και το ενδεχόμενο μη επίτευξης του στόχου της αυτοδυναμίας ακόμα και μετά τη δεύτερη κάλπη, επανέλαβε ότι στην παρούσα φάση οι μοναδικές εκλογές που υπάρχουν είναι αυτές της 21ης Μαΐου και ότι όλο το βάρος πέφτει σε αυτή την αναμέτρηση.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Νουβίας για την κατάσταση στο Σουδάν

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Μίγας μετά τη χυδαία ανάρτησή του

ΣΥΡΙΖΑ: «Στις 21 Μαΐου γυρνάμε την πλάτη στην αδικία» – Νέο προεκλογικό σποτ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:57