search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 23:02
MENU CLOSE

Λοβέρδος για υπόθεση Γεωργούλη: Ξέρουμε ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το όνομα του θύματος (video)

20.04.2023 10:52
loverdos-skai_new

Επιμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρά τις διαψεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν εκείνο που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος προσωπικά γνωρίζουν το όνομα του πολιτικού που έκανε τη διαρροή.

«Εμένα με παίρνανε συνάδελφοί σας και με ρωτούσαν ποιο είναι το θύμα. Και τους έλεγα “ακόμη και να ήξερα, εγώ δεν πρόκειται να σας έλεγα. Μία φορά χτυπήθηκε βάναυσα, βιάστηκε… θα κάνουμε το θύμα, δύο φορές θύμα;” Και ξαφνικά άρχισε να διακινείται ένα όνομα και βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει ότι υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη διακίνηση του ονόματος. Αυτό δηλαδή να μην το πούμε; Και πήρα τηλέφωνο εν όψει των εμφανίσεών μου να ρωτήσω και μου είπαν και το όνομα… Ποιος το έχει κάνει. Δεν είναι δικό μου θέμα να πω ποιος ήταν. Θα το πει το κόμμα μου. Κάποιος διακίνησε το όνομα του θύματος. Και το κάναμε δύο φορές θύμα…» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ωστόσο αρνήθηκε να πει αν πρόκειται για απλό στέλεχος, βουλευτή ή ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να πω σε αυτή την κυρία, δύο φορές συγχαρητήρια για την ανακοίνωσή της. Αξιοπρεπέστατη και μπράβο της» είπε για την Ελένη Χρονοπούλου.

«Φοβερή υποκρισία»

Σε άλλο σημείο ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει για «φοβερή υποκρισία» ενώ παράλληλα σχολίασε την καθυστέρηση των βελγικών αρχών στη διερεύνηση της καταγγελίας.

«Καμία αρετή δεν είναι πλεονέκτημα ενός και μόνο κόμματος. Οι ενάρετοι, οι έντιμοι, οι καθαροί, οι σοβαροί είναι οι τάδε, ενώ οι άλλοι δεν είναι. Δεν ισχύει το ίδιο εκεί που βασιλεύει η υποκρισία όμως. Εγώ θυμάμαι ποιοι διαμαρτύρονταν για την υπόθεση Λιγνάδη. Δεν τους είδα τώρα. Αυτό έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν είδα την πολιτικοποίηση που γινόταν τότε. Και η οποία αναγόταν σε κόμμα, σε επικεφαλής κτλ. Τώρα τα πράγματα τα βάζουμε σε μία άλλη βάση και ελπίζω αυτό να είναι κέρδος για το μέλλον. Υπάρχει φοβερή υποκρισία. Ο,τι μας συμφέρει το καταγγέλλουμε, όταν αισθανόμαστε ότι δεν μας συμφέρει ή αφορά κάποιον δικό μας που συμπαθούσαμε μέχρι χθες, τα πράγματα είναι αλλιώς…» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Τα κόμματα δεν είναι δικαστικές αρχές, δεν μπορούν να κάνουν σε βάθος έρευνες κάθε φορά. Αλλά εδώ υπάρχει ένα δεδομένο που θέλει πολιτικό σχόλιο. Στέλνουμε ανθρώπους με ένα κάρο λεφτά το μήνα εκεί (σ.σ στο ευρωκοινοβούλιο) και μας εξευτελίζουν. Πρέπει να ελεγχθεί ο τρόπος ανάδειξης των ευρωβουλευτών από τη νέα βουλή. Πρέπει να το ξαναδούμε. Εδώ έχουμε βιασμό και βαριές σωματικές βλάβες» πρόσθεσε.

«Άκουσα τον κύριο Τσίπρα προ μηνών να επαινεί τη βελγική δικαιοσύνη. Εδώ έχουμε μια βαρύτατη καταγγελία σε δύο φάσεις. Ιανουάριος του 2020 χωρίς να κατονομάζεται πρόσωπο και Μάιος του 2020 που κατονομάζεται πρόσωπο. Τρία χρόνια; Στην προκαταρκτική εξέταση τα πράγματα πάνε γρήγορα. Τρία χρόνια για μια προκαταρκτική; Στην Ελλάδα δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό…» σχολίασε επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Γεωργούλης: Λαμβάνει τη δικογραφία η πλευρά του ευρωβουλευτή – Η διαδικασία και οι επόμενες κινήσεις (videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Άμυνα με καθαρά μηνύματα – Ξεκάθαρη στάση με απομάκρυνση Γεωργούλη και στήριξη στο θύμα

Η τακτική της ΝΔ απέναντι στην υπόθεση Γεωργούλη – Τι πιστεύει το Μέγαρο Μαξίμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 23:00