search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:55
MENU CLOSE

Ρίτα Κάρπεντερ: Από τα εξώφυλλα του Playboy έγινε πριγκίπισσα και τώρα κινδυνεύει με έξωση από τη βίλα της (video)

20.04.2023 12:46
villa-prigkipissa

Όταν ήταν 16 χρονών, η Ρίτα Κάρπεντερ είχε επισκεφτεί τη Ρώμη κι έριξε ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι με την ευχή να βρει έναν Ρωμαίο να παντρευτεί και να ζήσει για πάντα στην αιώνια πόλη. Μετά από μια καριέρα ως μοντέλο και με εξώφυλλα στο Playboy, το 2009, σχεδόν 5 δεκαετίες μετά επέστρεψε και παντρεύτηκε έναν Ρωμαίο πρίγκιπα, τον Νικολό Μπονκομπάνι Λουντοβίζι.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2018 η Ρίτα Τζενρέτε Μπονκομπάνι, όπως ονομάστηκε αφού πήρε τον τίτλο του άντρα της, κινδυνεύει με έξωση από τη βίλα στην οποία διαμένει από τα θετά της παιδιά.

Τα παιδιά από τον πρώτο γάμο του εκλιπόντος πρίγκιπα, κατηγόρησαν την μητριά τους – την τρίτη και τελευταία σύζυγο του πατέρα τους – ότι πήρε την κληρονομιά τους και άφησε την Βίλα Αουρόρα, που βρίσκεται στην περιοχή της Via Veneto, να ρημάζει.  

Η διατήρηση της ιστορικής βίλας είναι σημαντική, όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για το ιταλικό κράτος διότι το εντυπωσιακό κτήμα που ανήκει στην οικογένεια Λουντοβίζι από το 1600 διαθέτει την μοναδική γνωστή τοιχογραφία οροφής που έχει ζωγραφίσει ο διάσημος Ιταλός μπαρόκ καλλιτέχνης Μιχαήλ Άγγελος Μερίζι ντα Καραβάτζιο.

Η Villa Aurora έχει 40 δωμάτια και εκτείνεται σε 2.800 τετραγωνικά μέτρα. Την πλαισιώνει ένας καταπράσινος κήπος και είναι ό,τι έχει απομείνει από την εξοχική κατοικία που έχτισε τον 16ο αιώνα ο Καρδινάλιος Φραντσέσκο Μαρία Ντελ Μόντε (και αργότερα πωλήθηκε στους σημερινούς ιδιοκτήτες, την οικογένεια Λουντοβίζι).

Το 1597 ο Ντελ Μόντε προσέλαβε τον νεαρό τότε Καραβάτζιο για να κοσμήσει την οροφή ενός μικρού δωματίου κρυμμένου στον πρώτο όροφο, το οποίο ο καρδινάλιος χρησιμοποιούσε ως εργαστήριο αλχημείας. Η τοιχογραφία, πλάτους 2,75 μέτρων, απεικονίζει τους θεούς Δία, Ποσειδώνα και Πλούτωνα να παρουσιάζουν τη μετατροπή του μολύβδου σε χρυσάφι.

Τον Ιανουάριο η ιστορική βίλα περιήλθε στο ιταλικό κράτος, το οποίο δικαιούται να συμμετάσχει στη δημοπρασία, βγαίνει «στο σφυρί» μετά τη σφοδρή νομική διαμάχη μεταξύ της πριγκίπισσας Ρίτα Μπονκομπάνι Λουντοβίζι και των γιων του εκλιπόντα συζύγου της. Τιμή εκκίνησης τα 418 εκατομμύρια ευρώ.

Στη διαθήκη του πάντως, ο Νικολό έδωσε στη σύζυγό του το δικαίωμα να μείνει στο ακίνητο για το υπόλοιπο της ζωής της και, σε περίπτωση πώλησης, όρισε ότι τα χρήματα πρέπει να μοιραστούν ανάμεσα στην τρίτη σύζυγό του και τους γιους του. Ωστόσο, τα παιδιά του αμφισβήτησαν το δικαίωμά της να μείνει στη βίλα, ξεκινώντας νομική διαμάχη.

Η ίδια έχει πει ότι φοβάται πώς θα την εμποδίσουν να λάβει το μερίδιο της που θα προκύψει από την πώληση. «Θέλουν το σπίτι δικό τους, ξεχνώντας πόσο ευγενική ήμουν μαζί τους και ότι ο πατέρας τους είχε πει πως ποτέ δεν ήταν τόσο ευτυχισμένος στη ζωή του όσο μαζί μου. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα, δεν μπορώ να παλέψω άλλο».

Τα παιδιά με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως η μητριά τους δεν φροντίζει το σπίτι και πως ο παππούς τους ήθελε να το κληρονομήσουν εκείνα. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι ο πατέρας τους έκανε κακοδιαχείριση της περιουσίας ξεκινώντας την πολύπλευρη δικαστική διαμάχη.

Το δικαστήριο συμφώνησε με τους γιους πως όντως η πριγκίπισσα δεν φρόντιζε την βίλα και τώρα τόσο η ίδια, όσο και η Ουκρανή οικονόμος της η Όλγα, η κόρη της και τα δύο εγγόνια της οικονόμου, είναι αντιμέτωπες με άμεση έξωση, περιμένοντας μάλιστα χθες το βράδυ την αστυνομία.

Η εντολή έξωσης σηματοδοτεί την αρχή του τέλους μιας επίπονης δικαστικής διαμάχης όπου οι δύο μεριές δεν κατάφεραν να βρουν μια μέση λύση.

Ένα από τα παιδιά, ο Μπάντε Μπονομπάνι Λουντοβίζι έκανε μια ανάρτηση χθες στο Twitter επαινώντας την διαταγή έξωσης της δικαστή και το δικαίωμα των παιδιών στη βίλα και το περιεχόμενό της.

Η χήρα Λουντοβίζι λέει ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της εργάστηκαν σκληρά για να αποκαταστήσουν τη βίλα όσο καλύτερα μπορούσαν προσθέτοντας πως προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τα παιδιά του εκλιπόντος συζύγου της.

Σε δήλωση που παραχώρησε στο Associated Press χθες, χαρακτήρισε την επικείμενη έξωση της «απροσδόκητη και άδικη». «Τι βάναυσο τέλος στην όμορφη ζωή μου με τον αγαπημένο μου Νικολό» έγραψε.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Θρίλερ με ισχυρή λάμψη πάνω από τον ουρανό του Κιέβου – Προκάλεσε αντιαεροπορικό συναγερμό (Video)

Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος ασφαλείας του Λούλα – Το βίντεο που τον «έκαψε»

Τραγωδία στην Υεμένη: Τουλάχιστον 85 νεκροί σε ουρά ανθρωπιστικής βοήθειας – Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:54