search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:38
MENU CLOSE

Χρήστος Τζανερρίκος: Δεκτή με Προεδρικό Διάταγμα η παραίτηση του Αρεοπαγίτη

21.04.2023 12:11
TZANERIKOS_AREIOSPAGOS

Με Προεδρικό Διάταγμα έγινε δεκτή η -από 10.04.2023- παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Ανώτατου Πολιτικού Δικαστηρίου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο νομιμότητας των κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Ειδικότερα, το Προεδρικό Διάταγμα αποδοχής της παραίτησης του Χρήστου Τζανερρίκου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Γ΄, φύλλο 1090, της 20ης Απριλίου 2023), έχει ως εξής:

«Με προεδρικό διάταγμα της 20ης Απριλίου 2023, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 και 71 παρ. 4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022, Α’ 109), γίνεται δεκτή η από 10.04.2023 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου του Κοσμά.

Ο ανωτέρω διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της θέσης που κατέχει. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3417514911/20.04.2023)».

Το χρονικό της παραίτησης

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Τζανερρίκος παραιτήθηκε μετά τη δημόσια κριτική που άσκησε στην τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε κυβερνητική παρέμβαση, λέγοντας ότι τον προσέγγισε ανώτατος παράγοντας υποσχόμενος «ανταλλάγματα» αν διευκόλυνε τον αποκλεισμό του εν λόγω κόμματος στις εκλογές.

Η κυβέρνηση διέψευσε την καταγγελία και ο αρεοπαγίτης προειδοποίησε ότι θα αποκαλύψει το όνομα εκείνου που τον προσέγγισε.

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..» είχε δηλώσει ο ανώτατος δικαστικός.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιόπη Σπανού: Αναλαμβάνει υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών

ΣΥΡΙΖΑ για Μυρσίνη Ζορμπά: Σημάδεψε με τη σκέψη και τη δράση της τη νεότερη ελληνική ιστορία

Τσίπρας: Η στήριξη από την γερμανική σοσιαλδημοκρατία στο επίκεντρο της συνάντησης με Σολτς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:35