search
ΣΑΒΒΑΤΟ 26.07.2025 01:31
MENU CLOSE

Καιρός: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στα βόρεια προάστια της Αθήνας- Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

21.04.2023 15:33
KAIROS2
Eurokinissi

Καταιγίδα έπληξε τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας πριν λίγη ώρα, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται. Μέχρι και το Σάββατο ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, με διαστήματα ηλιοφάνειας, συννεφιάς και καταιγίδων. Αυτό το σκηνικό κακοκαιρίας θα ισχύει και για το νομό Αττικής.

Στα βόρεια προάστια η καταιγίδα συνοδεύτηκε και από ισχυρούς κεραυνούς. Σύμφωνα με το meteo βρέχει στην Κηφισιά, το Μαρούσι και τη Βαρυμπόμπη. Καταρρακτωδώς βρέχει και στα Βίλια.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σπαροδικές μπόρες και καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη αύριο Σάββατο. Την Κυριακή ο καιρός θα «ανοίξει» αρκετά και η αστάθεια θα περιοριστεί σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα ο καιρός αναμένεται να «μαλακώσει» και να ζεστάνει περισσότερο.

-Άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές μπόρες

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η πρόγνωση

Το Σάββατο (22/4), οι συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα είναι πιο ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Στη νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στην Κρήτη και τις νοτιότερες των Κυκλάδων. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Την Κυριακή (23/4), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται τις πρωινές ώρες στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας και το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά αυτής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα (24/4), η απογευματινή αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων ή και καταιγίδων, θα περιοριστεί στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη (25/4), τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ.

Καιρός αύριο: Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός το βράδυ στα δυτικά θα βελτιωθεί.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Στη φυλακή ο 17χρονος δράστης

Χριστοπούλου κατά Παπαθωμά: «Δεν πάει μόνο να ξεπλύνει τον φερόμενο ως βιαστή, αλλά να ενοχοποιήσει το φερόμενο ως θύμα» (Video)

Ιταλία: Βρέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26.07.2025 01:00