search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:49
MENU CLOSE

Ιταλία: Βρέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

21.04.2023 13:06
kokaini-2

850 κιλά κοκαΐνης, αξίας 150 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές στη Βενετία, σε πλοίο συμφερόντων Έλληνα εφοπλιστή, σύμφωνα με το TradeWinds.

Το πλοίο είχε φτάσει στην Βενετία της Ιταλίας από το Σάντος της Βραζιλίας και, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού.

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν συνολικά 570 δέματα κοκαΐνης, βάρους 850 κιλών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δε συνελήφθη κανένας από τους ναυτικούς, ενώ το πλοίο παραμένει στη Βενετία, όπου έφθασε στις 17 Απριλίου από το Σάντος της Βραζιλίας.

Συγχαρητήρια στις ιταλικές αρχές έδωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι, αναφέροντας ότι « η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την καταπολέμηση των ναρκωτικών».

«Είμαστε περήφανοι για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε μια σημαντική κατάσχεση ναρκωτικών μέσα σε λίγες μέρες. Μετά την ανάσυρση 2 τόνων στο κανάλι της Σικελίας, άλλα 850 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν σήμερα στη Βενετία. Μια επιτυχία για τους άνδρες και τις γυναίκες της οικονομικής αστυνομίας, τους οποίους συγχαίρουμε, και η οποία αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, συνεχίζοντας στον δρόμο της μηδενικής ανοχής», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως είχε δηλώσει η Europol τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, που εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες.

Τα εμπορικά και άλλου τύπου πλοία είναι συνήθως στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών από τα καρτέλ, εν αγνοία πλοιοκτητών και ναυτικών.

Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους εμπλεκόμενους στη ναυτική επιμελητεία για να τους δώσουν τα μοναδικά μηχανογραφημένα στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά.

Η πρακτική αυτή είναι γνωστή ως «PIN code fraud».

Διαβάστε επίσης:

Χριστοπούλου κατά Παπαθωμά: «Δεν πάει μόνο να ξεπλύνει τον φερόμενο ως βιαστή, αλλά να ενοχοποιήσει το φερόμενο ως θύμα» (Video)

Το 1555 μέρος της καθημερινότητας του πολίτη – Σε υψηλά επίπεδα η εξυπηρέτηση κλήσεων

Ναυάγιο στη Λακωνία: 80 οι διασωθέντες μετανάστες – Νεκρός ένας άνδρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:47