search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:16
MENU CLOSE

Πατριαρχείο: Η εκδοχή του αρχιμανδρίτη για το περιστατικό κλοπής

22.04.2023 12:11
arximandritis new

Απόλυτη «σιωπή» επικρατεί στα ΜΜΕ της Τουρκίας για το περιστατικό κλοπής ρολογιού μεγάλης συλλεκτικής αξίας, από τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αγαθάγγελο Σίσκο.

Μόνο το τηλεοπτικό δίκτυο Show TV, το οποίο ήταν και εκείνο που έφερε στο φως και το θέμα, ασχολήθηκε με την υπόθεση. Κατά τα άλλα, η πλειονότητα των τουρκικών ΜΜΕ δεν έχει κάνει καμία αναφορά για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, το περιβάλλον του αρχιμανδρίτη παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό, που αναστάτωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, υποστηρίζοντας πως ο ιερωμένος παρέδωσε ο ίδιος το ρολόι στο κατάστημα με τις αντίκες, όταν αντιλήφθηκε πως το είχε πάρει μαζί του… κατά λάθος.

Το συμβάν φέρεται να συνέβη τη Δευτέρα 17 Απριλίου, οπότε και ο αρχιμανδρίτης συνελήφθη από την αστυνομία για κλοπή του ρολογιού τσέπης, αξίας 24.000 ευρώ, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1800 για τα οθωμανικά ανάκτορα. Ο υψηλόβαθμος ιερωμένος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αρχικά κρατήθηκε και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε έπειτα από παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος και τον επέβαλε σε αργία έως την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, πηγές ανέφεραν: «Το γεγονός ότι στον αρχιμανδρίτη επιβλήθηκε το πνευματικό επιτίμιο της αργίας δεν σημαίνει ότι είναι ένοχος. Είναι μία πρακτική που συνηθίζεται μέχρι τη διαλεύκανση μίας υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης:

Γκουαντάναμο: «Γρήγορη γήρανση» εμφανίζουν οι κρατούμενοι – Τι καταγγέλλει ο Ερυθρός Σταυρός

Κόστα Ρίκα: Εξερράγη το ηφαίστειο Ρινκόν ντε λα Βιέχα (Video)

Νέα καταγγελία για βιασμό εντός του βρετανικού ΣΕΒ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58