search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Σεισμός στην Εύβοια: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Τι εκτιμούν σεισμολόγοι

22.04.2023 13:33
seismos_seismografoi_new

Στους δρόμους βρίσκονται ξανά οι κάτοικοι της Εύβοιας, μετά τον δυνατό σεισμό των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί και στην Αττική.

Κάτοικοι στους Ζαράκες Εύβοιας περιέγραψαν στο evima.gr τη στιγμή του σεισμού: «Βγήκαμε όλοι από τα σπίτια μας, έπεφταν πράγματα πάνω στα κεφάλια μας, ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Στο χωριό είχε λαϊκή σήμερα και όλος ο κόσμος ήταν σε μια ταραχή, άρχισαν να πέφτουν πράγματα από τους πάγκους».

»Όλοι οι κάτοικοι φοβόμαστε το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», επισήμανε.

Μιλώντας στον ίδιο ιστότοπο, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαράκων ανέφερε πως βρίσκονται σε επιφυλακή και αυτό που προέχει είναι να διαπιστωθεί αν έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια.

Ευθύμιος Λέκκας: «Καθυστερημένος μετασεισμός»

Για συνέχεια των σεισμών του περασμένου Δεκεμβρίου έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο Ευθύμης Λέκκας.

«Το παρακολουθούμε», ανέφερε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή εμφάνιση του Εγκέλαδου «καθυστερημένη μετασεισμική ακολουθία».

Εν αντιθέσει με τον κ. Λέκκα που εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο evima.gr, τόνισε πως δεν αποκλείεται να γίνει ένας ισχυρός σεισμός στην Εύβοια.

«Δεν πρέπει να βλέπουμε με μονωμένα το σημερινό σεισμό. Η περιοχή βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες σε σεισμική δραστηριότητα, απλά τους προηγούμενους μήνες υπήρχε ύφεση στα μεγάλα σεισμικά μεγέθη, ο σημερινός σεισμός μας δείχνει πως ενεργοποιήθηκαν ξανά και είναι ικανά να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και πιστά η πλήρης εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου Εγκέλαδος με το οποίο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πρέπει να πάρουν άμεσα προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού. Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι σεισμοί να συνεχιστούν και το καλοκαίρι στην περιοχή».

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Χέλμη: Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο «αντίο»

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή στην υπόθεση της μητροκτονίας

Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:38