search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:50
MENU CLOSE

Στη ΝΔ θέλουν… ισοπαλία σε θέματα μεγάλης ηθικής απαξίας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2278
22/04/2023
23.04.2023 06:55
nea-dimokratia_grafeia_2104_new

Η στάση που κρατάει η ΝΔ στην υπόθεση Γεωργούλη είναι ενδεικτική της πολιτικής στρατηγικής που έχει επιλέξει στον δρόμο για τις κάλπες.

Σε πρώτο επίπεδο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε την Τρίτη πως «εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της», καθώς «η δικαστική αποτίμηση είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι» παραπέμποντας σε περιπτώσεις στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε με όρους «σπέκουλας», όπως συχνά έχει ισχυριστεί η κυβέρνηση.

Σε δεύτερο επίπεδο ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε την ίδια μέρα πως «είναι απολύτως προφανές ότι ο Τσίπρας το ήξερε και τον κάλυπτε». Η ουσία της παρέμβασης του Γεωργιάδη όμως ήταν αμέσως παρακάτω: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τη δολοφονία χαρακτήρος που έκανε στον Μητσοτάκη και τη Μενδώνη λόγω Λιγνάδη και αντίστοιχων περιστατικών».

Με απλά λόγια, επειδή τα παραδείγματα ύποπτων ή/και επιλήψιμων συμπεριφορών από στελέχη της Ν.Δ. στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ήταν σαφώς περισσότερα απ’ όσα αναμένονταν, στο κυβερνών κόμμα αντιλαμβάνονται ότι η διεκδίκηση του «ηθικού πλεονεκτήματος» δεν είναι εφικτή.

Δεδομένου λοιπόν του δημοσκοπικού προβαδίσματος, αλλά και της επιλογής τους να παίξουν την μπάλα στο γήπεδο της «αποτελεσματικότητας», της «ικανότητας διαχείρισης κρίσεων» και της φορολογικής πολιτικής, η οποία εξακολουθεί να πληγώνει τον «κυβερνητικό» ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι τους αρκεί στα θέματα ηθικής απαξίας να έρθουν… ισοπαλία τόσο με την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρόσφατα πληγώθηκε άσχημα από την υπόθεση Καϊλή και το QatarGate.

Η επικράτηση της αντίληψης ότι «όλοι ίδιοι είναι» συνήθως ευνοεί αυτόν που έχει το προβάδισμα, ιδιαίτερα αν ο αντίπαλός του κάνει το λάθος να υπερεπενδύσει σε θέματα ηθικής, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Οι υποθέσεις Πάτση, Νικολάου κ.λπ. αντιμετωπίζονται από τη Ν.Δ. με διαρκείς αναφορές στις καταδίκες Παππά και Παπαγγελόπουλου και πλέον στην υπόθεση Γεωργούλη, η οποία είναι πάρα πολύ κοντά στις εκλογές για να «παραγραφεί» στη συνείδηση όσων ψηφοφόρων παίρνουν στα σοβαρά τέτοιες υποθέσεις και, ακόμη περισσότερο, τις χρεώνουν στις ηγεσίες των κομμάτων.

Παρότι αυτοί οι ψηφοφόροι δεν είναι τόσο πολλοί ώστε να κρίνουν εκλογικά αποτελέσματα, στη Ν.Δ. φροντίζουν να εξασφαλίσουν, καλού – κακού, την ισοπαλία στις εντυπώσεις. Φύλαγε τα ρούχα σου για να ’χεις τα μισά καινούργια, όπως λέει η παροιμία…

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μαρινάκης: «Διαγνώστηκα με τη νόσο του Crohn» (Video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έχω εκνευριστικά τσιριχτή φωνή…» (Videos)

Βασίλης Λεβέντης: Με φλερτάρουν οι γυναίκες, αλλά δεν είμαι σαν τον Γεωργούλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48