search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 14:13
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Νέα πρόστιμα σε κανάλια για την υπόθεση της ανήλικης Μαρκέλλας

24.04.2023 17:28
esr_new

Κυρώσεις συνολικού χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ επέβαλε σε τρία κανάλια το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν μέσα από εκπομπές τους την υπόθεση απαγωγής της ανήλικης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2020.

Το εποπτικό συμβούλιο έθεσε στο «μικροσκόπιο» του εκπομπές των Mega, Alpha και Open στο διάστημα 13 έως 16 Ιουνίου 2020. Από τον έλεγχο νομιμότητας που πραγματοποιήθηκε από ΕΣΡ διαπιστώθηκε ότι κατά την δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης παραβιάστηκαν διατάξεις της νομοθεσίας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την εκπομπή «Live news» αλλά και από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των Alpha και Open.

Στο Mega επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ από το ΕΣΡ, ενώ χρηματική κύρωση 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε καθένα από τα Alpha και Open. Το Συμβούλιο έκρινε ότι έγινε «παράνομη ταυτοποίηση ανήλικου θύματος εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και ευρισκομένου σε δύσκολη κατάσταση».

Στο τέλος Μαρτίου η ανεξάρτητη αρχή, αρμόδια μεταξύ άλλων και για την τήρηση της νομοθεσία από τα ΜΜΕ, είχε επιβάλει πρόστιμα για τον ίδιο λόγο σε Σκάι και Star.

Στον Σκάι είχε επιβληθεί  πρόστιμο 30.000 ευρώ– είχε διενεργηθεί έλεγχος στα κεντρικά δελτία του σταθμού στο ίδιο χρονικό διάστημα-, ενώ στο Star για τον τρόπο πού είχε «καλύψει» της υπόθεση η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»  είχε επιβληθεί πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλέξης Τσίπρας στο «Happy Day» του Alpha

Νίκος Χατζηνικολάου: Πήρε θέση για τη διαιτησία στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Περίπατος τηλεθέασης για τον Alpha το Σάββατο, επικράτηση του Mega την Κυριακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 14:13