search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:40
MENU CLOSE

Τα «διαμάντια» Βρυξελλών, τα κρυφά γκάλοπ και τα λουλούδια από Μητσοτάκη σε Τσακαλώτο και Δραγασάκη

24.04.2023 06:00
ekloges

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σας άφησα λίγο πριν από το Πάσχα και σας βρίσκω λίγο πριν από την τελική ευθεία για τις εκλογές.

Με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών θα πάει όλη η εβδομάδα και με την ανακοίνωση των υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Ελπίζουμε οι επιλογές να μην είναι… ισάξιες των ευρωβουλευτών, γιατί είδατε τι έπαθαν κυρίως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με τα ρεζιλίκια ορισμένων που υποτίθεται ότι κοσμούσαν τα ψηφοδέλτια.

Να αναφερθούμε μόνο στο τελευταίο γεγονός με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό, που κοστίζει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ παρότι δεν ήταν δυνατόν η ηγεσία του να προβλέψει ότι θα συμβούν όσα καταγγέλθηκαν (να δούμε πώς θα εξελιχθεί δικαστικά η υπόθεση).

Πάντως, να περιμένετε αλλαγές στον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών, αφού όλα δείχνουν ότι θα επανέλθει η λίστα.

Τώρα για τις εκλογές στις 21 Μαΐου, εκτός από υποσχέσεις, θα πήξουμε και στις δημοσκοπήσεις, μιας και μέχρι τα μέσα του μήνα θα έχουμε δυο – τρεις κάθε εβδομάδα.

Δεν ξέρω με ποια μέθοδο κάποιες εταιρείες βρίσκουν τη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στις 6-7 μονάδες – ίσως με την ίδια που… μετρούσαν και έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 25% στις εκλογές του 2019 – αλλά η κυλιόμενη δημοσκόπηση που διενεργεί αξιόπιστη εταιρεία για λογαριασμό μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου η διαφορά δεν προκύπτει πάνω από τέσσερις μονάδες.

Στην ίδια έρευνα το ΠΑΣΟΚ βολοδέρνει εκεί γύρω στο 10%, ο Βελόπουλος λίγο πάνω από το 4%, αλλά να δούμε πόσο θα του κοστίσει η φασαρία με τις αποχωρήσεις βουλευτών και όλα τα περίεργα περί αποστασίας – προεκλογική… αποστασία πρώτη φορά βλέπουμε – και τα ακροδεξιά μορφώματα συγκεντρώνουν κοντά στο 10%.

Η περίπτωση αυτοδυναμίας; Άστη να… πάει για 2 Ιουλίου και να δούμε. Θα σας κρατώ ενήμερους κάθε τρεις μέρες για τα πάνω και τα κάτω της συγκεκριμένης έρευνας.

Για το τι γίνεται με το θέμα που έχει προκαλέσει έριδες περί «κυβέρνησης ηττημένων» και πώς φούντωσε μετά τις δηλώσεις Τσακαλώτου και Δραγασάκη – παρά την κατηγορηματική διάψευση του Τσίπρα – ένα μόνο θα σας πω: Από το Μαξίμου εδώ και μέρες ψάχνουν τις διευθύνσεις των σπιτιών των δύο στελεχών για να τους στείλει λουλούδια και ευχαριστήρια κάρτα ο Μητσοτάκης!

Ούτε επίτηδες να το έκαναν! Άκου τι σκέφτηκα τώρα…

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το «ταμείο» από τις δημοσκοπήσεις, η φασιστική «μούμια» και τα «φτερά» της αυτοδυναμίας

Η «μαϊμού» του Κασιδιάρη, οι ευθύνες των δικαστών και οι αντιδράσεις στο παραπέντε…

Η παρέμβαση Ντογιάκου για το άβατο της Μυκόνου, οι Ισραηλινοί της Brown στο μένουν – φεύγουν και το «Bo» της παραλιακής που άλλαξε χέρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:40