search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:34
MENU CLOSE

Γιατί η κυβέρνηση προβάλλει την ατζέντα Βαρουφάκη και τη «Δήμητρα»

26.04.2023 06:00
mitsotakis-7

Λίγο με τη «Δήμητρα» και λίγο με την «κυβέρνηση των ηττημένων» το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι θα αποφύγει τη μεγάλη και σοβαρή συζήτηση για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και φυσικά για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα και αναδεικνύοντας επικοινωνιακά ένα θέμα που ρεαλιστικά  αφορά λίγους -καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πρόκειται να κυβέρνησει την χώρα-, αποφεύγει να μπεί στα δύσκολα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και τρεις μέρες η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει στην πολιτική ατζέντα το θέμα των κλειστών τραπεζών και το νέο νόμισμα για το οποίο μιλά ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, λες και το δίλλημα για τους πολίτες είναι ευρώ ή «Δήμητρα». Ο πρωθυπουργός έβγαλε μέχρι και μαντινάδα για αυτό το θέμα θέλοντας προφανώς να ενισχύσει την επικοινωνιακή πολιτική  της κυβέρνησης. 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε χθες να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους ισχυριζόμενος ότι εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν και νέα μνημόνια, ενώ επέμεινε ότι ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜεΡΑ25. 

Όλα αυτά  παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι βουλευτές στις επαφές τους με τους πολίτες δέχονται τις έντονες αντιδράσεις  για την ακρίβεια η οποία δεν φαίνεται να έχει κοπάσει παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες.  Την ίδια στιγμή εμφανίζονται να μην κατανοούν το περίεργο χιούμορ των κυβερνητικών στελεχών που σε κάθε συζήτηση βάζουν το θέμα της «Δήμητρα»

Εν τω μεταξύ η  χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και στην  εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή έφερε νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς για μία ακόμη φορά τα κυβερνητικά στελέχη  βρέθηκαν αντιμέτωπα με το επικοινωνιακό  χάρισμα του Αλέξη Τσίπρα. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ακόμα και σκληρά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έπαιξαν για αρκετή ώρα  αποσπάσματα της συνέντευξης καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον  των πολιτών στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.  

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι κυβερνητικοί παράγοντες διαμαρτυρήθηκαν στην διεύθυνση μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού καθώς το πλάνο με την «Πάτσα», το κανίς ενός συνεργάτη της Σταματίνας Τσιμτσιλή που έπεσε στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα μονοπώλησε ένα ολόκληρο βίντεο.

Το επικοινωνιακό χάρισμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  δεν είναι άλλωστε  η πρώτη φορά  που απασχολεί τους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Γι αυτό άλλωστε  το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης έχει  προσπαθήσει πολλές φορές να «χαλαρώσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναδεικνύοντας τις ανθρώπινες πλευρές του χαρακτήρα του. 

 Μέχρι και στο Tik Tok  του ανοιξαν λογαρισμό  προκειμένου να έρθει σε επαφή ιδιαίτερα με την νέα γενιά. Ο αμερικανός σύμβουλος του πρωθυπουργού  Σταν Γκρινμπεργκ από την πρώτη στιγμή άλλωστε  είχε επικεντρωθεί στις διαφορετικές προσωπικότητες των δύο ηγετών και είχε βάλει σε εφαρμογή σχέδιο αποδόμησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο όμως δεν ευδοκίμησε.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Θα ζήσουμε άλλα 4 χρόνια γόνων, αυλικών και κολλητών;»

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με το κόμμα του Βαρουφάκη

Αλέξης Γεωργούλης: Στις Βρυξέλλες για την άρση της ασυλίας του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:32