search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 22:49
MENU CLOSE

Ποιοι είναι οι βουλευτές επικρατείας της ΝΔ και η νέα επικοινωνιακή τακτική που αναζητά το Μαξίμου 

28.04.2023 06:00
NEA_DIMOKRATIA_NEW

Τρεις γυναίκες και τρεις άντρες βρίσκονται στις πρώτες έξι εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ που θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις πρώτες θέσεις βρίσκεται η Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία υπήρξε συντονίστρια  για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σήμερα είναι Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας. Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, που εμπνεύστηκε το 2019 το project «Υπέροχες γυναίκες» είναι η δεύτερη γυναίκα που θα βρεθεί σε εκλόγιμη θέση, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου κρατά ως επτασφράγιστο  μυστικό το όνομα της επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Οι τρεις άντρες θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης και καταπολέμησης Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Εν τω μεταξύ, όπως φαίνεται η κυβέρνηση «έκαψε» νωρίς τα επικοινωνιακά της χαρτιά , αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν νέο αφήγημα για να αποδομήσουν τον  ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατηγορηματική στάση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης για τις τράπεζες και το νέο νόμισμα «Δήμητρα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα στους συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι  όλο το προηγούμενο διάστημα μία με την «κυβέρνηση των ηττημένων» και μία με τις τράπεζες και την «Δήμητρα» κατάφεραν να αποσυντονίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζοντας την προεκλογική ατζέντα στα δικά τους πλαίσια.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι αυτό το κλίμα άρχισε να αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αμετακίνητος από τα ποσοστά που είχε πριν από το Πάσχα.

Επισημαίνουν μάλιστα το γεγονός  ότι τα δύο αυτά θέματα – η κυβέρνηση των ηττημένων και το νέο νόμισμα – μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς καθημερινά, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επανέφεραν τα θέματα αυτά διαρκώς στην επικαιρότητα μέσα από τις ομιλίες τους. 

Το γεγονός ότι παράλληλα πρόβαλαν το θετικό κυβερνητικό αφήγημα -λένε οι ίδιοι άνθρωποι – δίνει μία μεγάλη δυναμική στην ΝΔ η οποία σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να αυξάνει τα ποσοστά της.

Όπως σχολίαζαν μάλιστα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη σε αυτό έπαιξε ρόλο και η ανέλπιστη βοήθεια που έδωσε και ο Γιάννης Βαρουφάκης με το παράδοξο αφήγημα του νέου νομίσματος «Δήμητρα» . 

Το αφήγημα  που υιοθέτησε στην ρητορική του με αρνητικό πρόσημο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο έφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι μέχρι και χθες δεν ήθελαν να αντιπαρατεθούν με τον εν δυνάμει κυβερνητικό τους εταίρο.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο Αλέξης Τσίπρας «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 και τον χαρακτήρισε παρτενέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Γιάννη Βαρουφάκη λέγοντας μάλιστα ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πως θα δίνει πάσες στον πρωθυπουργό έφερε σε προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο. Αυτό αποδυνάμωσε ένα από τα βασικά του χαρτιά αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης .  Δηλαδή  να συνδέσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Γραμματέα  του ΜεΡΑ25, θυμίζοντας στους ψηφοφόρους τις δύσκολες μέρες του 2015 με τις κλειστές τράπεζες.

Σε ότι αφορά  την κυβέρνηση των «ηττημένων σενάριο»  που προέκυψε από την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται αρνητικός στην δημιουργία προοδευτικής διακυβέρνησης εάν έρθει δεύτερος στις εκλογές, τα πράγματα και εδώ δεν είναι καλύτερα καθώς με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «Δεν θα βγαίνουν τα «κουκιά» αν είμαστε δεύτεροι».

Έτσι λοιπόν τα στελέχη της κυβέρνησης αναζητούν τώρα ένα  νέο αφήγημα το οποίο θα αντικαταστήσει την «Δήμητρα» του Γιάννη Βαρουφάκη. 

Διαβάστε επίσης:

Ξάνθη: Ο Μητσοτάκης στο εργοστάσιο της Sunlight -Υπάρχουν εξαιρετικές, καλοπληρωμένες δουλειές στην Ελλάδα

Γεωργιάδης: «Η αντίστροφη πορεία κατά της ακρίβειας ξεκίνησε»

Εκλογές 2023: Τα «φαβορί» για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 22:49