search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 07:22
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Κουτσούμπας: Καμία ανοχή για αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας

02.05.2023 21:36
koutsoubas

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ξεκαθαρίζοντας ότι το για το ΚΚΕ «Δεν υπάρχει καμία ανοχή για αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας». Παράλληλα εκτίμησε ότι δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε στις δεύτερες εκλογές.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα σοβαρά ζητήματα έχουν κοινή γραμμή… «Θέλουν να ληστέψουν τις ψήφους των μικρών κομμάτων στην κούρσα τους για την αυτοδυναμία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος κατηγόρησε τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

«Κυβέρνηση συνεργασίας για ένα δυο ζητηματάκια όπως λέει υποκρινόμενος ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, το Υπερταμείο και την ανάγκη κατάργησης των αντεργατικών νόμων Βρούτση – Αχτσιόγλου.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία ούτε και στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

«Ούτε στις δεύτερες εκλογές, αν γίνουν, θα υπάρχει αυτοδυναμία. Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Πάλι σε κυβερνήσεις συνεργασίας θα πάμε, οπότε είναι «τσάμπα» αυτή η ταλαιπωρία. Δεν υπάρχει ανοχή σε μία κυβέρνηση για «ένα – δυο» ζητηματάκια, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, υποκρινόμενος και κοροϊδεύοντας τον Έλληνα ψηφοφόρο. Εδώ θα κληθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα. Για παράδειγμα, στις 11 Ιουλίου έχουμε μια μεγάλη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί θα ενταχθούν χώρες, εμείς διαφωνούμε. Τι ανοχή να δώσουμε;» είπε.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες «να κρατούν μικρό καλάθι» σε ότι αφορά τις προεκλογικές υποσχέσεις για αυξήσεις στους μισθούς. Ο ίδιος ζήτησε η αφετηρία για τον κατώτερο μισθό να είναι τα 850 ευρώ και να υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Όσον αναφορά το κόμμα Κασιδιάρη ο ίδιος τόνισε ότι έγιναν «λάθος χειρισμοί». Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Η Χρυσή Αυγή, οι ναζί, οι εγκληματίες, ο Κασιδιάρης, είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, τους αμολάνε κατά πως τους βολεύει, πως βολεύει το σύστημα, σε κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα και στη συνέχεια ξανά τους μαζεύουν».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Η λίστα με τα κόμματα που συμμετέχουν – Ποια κόπηκαν

ΠΑΣΟΚ για απόφαση Αρείου Πάγου: Αν είχαμε καταθέσει ενιαίο υπόμνημα όλα τα κόμματα, ίσως να «κοβόταν» και το ΕΑΝ

Εκλογές 2023: Αντίδραση Κασιδιάρη μετά το «μπλόκο» – «Καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 07:21