search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:34
MENU CLOSE

Fox News: Τρέμει το φυλλοκάρδι παρουσιαστών και δημοσιογράφων και για άλλες απολύσεις

02.05.2023 11:30
fox_news_new

Σε κυνήγι εντοπισμού εκείνων που προκαλούν διαρροές σχετικά με ό,τι συμβαίνει στα ενδότερα του Fox News έχει αποδυθεί η διοίκηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, με αφορμή ό,τι συνέβη με την «απομάκρυνση» του δημοφιλούς παρουσιαστή του Τάκερ Κάρλσον.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν αμερικανικά ΜΜΕ υπενθύμισαν υπόθεση εξαιτίας της οποίας ο  παρουσιαστής βρέθηκε στο επίκεντρο και «πλήγωσε» τη δημόσια εικόνα του καναλιού, με συνέπεια εξωδικαστικό συμβιβασμό με ποσό-«μαμούθ».

Ειδικότερα, η εταιρεία Dominion Voting Systems είχε μηνύσει το FOX News κατηγορώντας το κανάλι και τον Τάκερ Κάρλσον για fake news και προπαγάνδα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020, όταν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για νοθεία στο τελικό αποτέλεσμα και οδήγησε μέχρι την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Dominion Voting System και Fox News τα «βρήκαν» εξωδικαστικά με το κανάλι να πληρώνει 787 εκατ. δολάρια για να μην συρθεί σε δίκη για συκοφαντία και σειρά άλλων αδικημάτων.

Ο Κάρλσον παρουσίαζε την βραδινή εκπομπή «Tucker Carlson Tonight» με την υψηλότερη τηλεθέαση σε επίπεδο καναλιού, όμως ήταν αμφιλεγόμενος διότι, ως άνθρωπος συντηρητικών πεποιθήσεων και αντιλήψεων, συχνά εξέφραζε ακροδεξιές– για κάποιους εξτρεμιστικές- απόψεις από την εκπομπή του.

Έπειτα από ό,τι συνέβη οι δημοσιογράφοι και παρουσιάστριες του Fox News, επί σειρά ετών, Μαρί Μπαρτιρόμο και Τζανίν Πιρο, οι οποίες έχουν «ανοιχτά» πάρει θέση υπερ του Ντόναλντ Τράμπ, έχουν μοιραστεί με πρόσωπα από τα φιλικά περιβάλλοντας τους, την έντονη ανησυχία τους ότι μπορεί να είναι οι επόμενες προς απόλυση, αναφέρουν αμερικανικά έντυπα επικαλούμενα πηγές οι οποίες είναι- όπως υποστηρίζεται- σε θέση να γνωρίζουν τί γίνεται εντός του ειδησεογραφικού δικτύου.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του σταθμού σχετικά με το μέλλον της Μπαρτιρόμο, ανέφεραν στο Rolling Stone, άτομα τα οποία έχουν γνώση τού τι συμβαίνει στο Fox News.

Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτιρόμο είχε εξελιχθεί σε φερέφωνο του Τραμπ, υποστηρίζοντας θεωρίες συνομωσίας και διακινώντας ψέματα για τις εκλογές του 2020, αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.  Αυτά τα ψέματα αυτά συμπεριελήφθησαν σε κατάθεση της Dominion Voting Systems στην υπόθεση κατά του Fox News.

Η Πίρο, επίσης ένθερμη υποστηρίκτρια του Τράμπ, οι ισχυρισμοί της οποίας περι εκλογικής απάτης από την εταιρεία ηλεκτρονικών ανάπτυξης και προώθησης συστημάτων ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, έχει μοιραστεί σε πρόσωπα της εμπιστοσύνης της το φόβο της ότι «θα της δείξουν την πόρτα εξόδο», σύμφωνα με έναν από αυτούς.

Αλλά δεν είναι μόνον οι παρουσιαστές οι οποίοι έχουν λόγους να ανησυχούν εντόνως. Έπειτα από την απομάκρυνση Κάρλσον, στελέχη του Fox έχουν «ανακρίνει» ορισμένους εργαζόμενους σχετικά με το αν εκείνοι ή κάποιοι από τις ομάδες τους έχουν μιλήσει στον Τύπο για την απόλυση του Κάρλσον.

Η έρευνα για εντοπισμό «πληροφοριοδοτών» είναι σε εξέλιξη και το προσωπικό, λέγεται, παίρνει μέτρα προφύλαξης ώστε να μην «συλληφθούν» να επικοινωνούν με συναδέλφους από άλλα ΜΜΕ εκτός του μιντιακού ομίλου (Fox Corporation) στον οποίο ανήκει ο σταθμός.

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν αλλάξει με ψευδώνυμα, τα ονόματα συναδέλφων σε άλλα Μέσα που έχουν στις επαφές τους σε περίπτωση που λάβουν τηλεφωνήματα  σε περιπτωση κατά την οποία είναι παρόντα επιτελικά στελέχη ή «κατάσκοποι» της διοίκησης, ανέφερε εργαζόμενος στο Fox.

Καθώς η ένταση στο οικοσύστημα του Fox News κλιμακώνεται, αντίθετη πορεία σημειώνει η τηλεθέαση του, μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης. Η τηλεθέαση του βραδινού τοκ σόου του σταθμού με τον Μπράιαν Κιλμιντ στη θέση του απολυμένου Κάρλσον, σημείωσε πτώση τηλεθέασης κατά 56%, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ.

Τις ημέρες, έπειτα από την αιφνίδια απόλυση του Κάρλσον, κυκλοφόρησαν ισχυρισμοί ότι ο παρουσιαστής είχε εκφραστεί με απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά ανώτατων στελεχών του δικτύου γεγονός που προκάλεσε κρίση στο διοικητική συμβούλιο του, σύμφωνα με τους New York Times, ενώ η Wall Street Journal αναφέρει πως νομικοί εκπρόσωποι του δικτύου έχουν εντοπίσει «τη φορά κατά την οποία ο Κάρλσον έβρισε ανώτατο στέλεχος του σταθμού».

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Καθοδόν για γυρίσματα η σειρά «Έρημη χώρα»

Γιώργος Καραϊβάζ: «Λύγισαν» Χασαπόπουλος-Βούλγαρη με την περιγραφή της συζύγου του (video)

Τηλεθέαση: Το Survivor All Star στην κορυφή το βράδυ της Κυριακής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:33