search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:33
MENU CLOSE

Κραδασμοί στη Wall Street – Πτώση ως 6% για τον περιφερειακό τραπεζικό δείκτη

02.05.2023 20:38
Πέθανε ο Σικελός γλύπτης του Ταύρου της Wall Street - Media

Μόλις μια μέρα αφότου η Wall Street πήρε μια προσωρινή ανάσα με την εξαγορά της First Republic Bank, το sell off των μετοχών των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ πυροδότησε ένα ανανεωμένο άγχος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, βυθίζοντας τις μετοχές σε όλο τον κόσμο και ωθώντας τους επενδυτές σε ασφαλέστερα λιμάνια.

Όλοι οι μεγάλοι όμιλοι του S&P 500 υποχώρησαν, περίπου 1,5%. Η PacWest Bancorp και η Western Alliance Bancorp σημείωσαν βουτιά τουλάχιστον 20%. Και οι 21 μετοχές του KBW Bank Index βρίσκονται στο «κόκκινο», με τον δείκτη να υποχωρεί ως και 6%.

Η απόσυρση της εμπιστοσύνης στις τράπεζες έχει εμβαθύνει την αίσθηση ανησυχίας μεταξύ των επενδυτών ενόψει της απόφασης της Federal Reserve. Εκτός από τις χρηματοοικονομικές πιέσεις, οι αξιωματούχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ του πεισματικά υψηλού πληθωρισμού και των στοιχείων που δείχνουν μια οικονομική επιβράδυνση – όπως το ρεκόρ JOLTS της Τρίτης για τις θέσεις εργασίας που έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο ετών.

Αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό με την έντονη ανησυχία σχετικά με τις συζητήσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ ενίσχυσαν μόνο τα στοιχήματα για μια λιγότερο δραστική τακτική από την κεντρική τράπεζα. 

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ομολόγων για τον Ιούνιο ξεπέρασαν το 5% αφού η Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να ξεμείνει από μετρητά τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Πληθωρισμός: Στο 4,5% υποχώρησε στην Ελλάδα τον Απρίλη

Μarket Pass: Πότε πάνε στο ταμείο οι δικαιούχοι  

Φορολογικές δηλώσεις: Με φόρο πάνω από 1 στα 4 εκκαθαριστικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:32