search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:00
MENU CLOSE

Βρετανία: Βασίλισσα η Καμίλα στη σκιά της Νταϊάνα

06.05.2023 06:00
karolos kamila stepsi876- new

Όταν η κυρία Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα δώσει τον όρκο της στον Θεό, στο αβαείο του Ουέστμινστερ, θα γίνει η πρώτη βασιλική σύζυγος που θα φορέσει κορώνα, μετά το 1937.

Η τελευταία ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ, η βασιλομήτωρ, της οποίας η επιρροή στον εγγονό της, Κάρολο, θα φτάσει στο απόγειο στη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης του νέου βασιλιά, ο οποίος έχει αδυναμία σε οτιδήποτε του θυμίζει τους προγόνους του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώην κυρία Ελίζαμπεθ Μπόους-Λάιον ήταν αυτή που άλλαξε τις τύχες της μοναρχίας: κατ΄ αρχήν λόγω της σταθερής υποστήριξης που πρόσφερε στον σύζυγό της, βασιλιά Γεώργιο VI, που δεν ήταν και υπόδειγμα συζύγου και επιπλέον λόγω της στήριξης που έδωσε στην κόρη της, βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, που διαδέχτηκε πολύ νέα τον βασιλιά Γεώργιο.

Γι αυτό η βασιλομήτωρ έμεινε στην ιστορία ως μία από τις πιο αξιοσέβαστες μορφές στη βασιλική οικογένεια. Και μάλιστα διατήρησε εγκάρδια σχέση με την Καμίλα, όταν γενικώς δεν ήταν και πολύ καλοδεχούμενη από τους κύκλους του Ουίνδσορ.

Τώρα, με τα μάτια όλων πάνω στην Καμίλα οι παραλληλισμοί με την βασίλισσα Ελισάβετ Ι είναι αναπόφευκτοι.

Το γκάλοπ που λέει πολλά

Μόλις πριν από λίγες μέρες η Daily Mail δημοσίευσε δημοσκόπηση για τη δημοφιλία της μοναρχίας. Αν και η δημοσκόπηση δείχνει πως οι Βρετανοί είναι ενθουσιώδεις με την βασιλεία, τα ποσοστά των Βρετανών που εγκρίνουν συγκεκριμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι αποκαλυπτικά.

 Από τα τρία πρώτα σε δημοφιλία μέλη της οικογένειας τα δύο δεν ζουν πλέον: πρόκειται για την βασίλισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, που είχε τραγικό τέλος πριν από 26 χρόνια. Μεταξύ των δύο γυναικών βρίσκεται ο πολύ δημοφιλής πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Αυτή η αγάπη που εκφράζουν οι Βρετανοί για την Νταϊάνα είναι αξιοσημείωτη και μάλλον ανησυχητική για το παλάτι, όπως παρατηρεί η Daily Mail. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Καρόλου να σβήσει την Νταϊάνα από την γενική εικόνα του παλατιού και να φέρει την Καμίλα στις καρδιές των υπηκόων του, οι Βρετανοί εξακολουθούν να αγαπούν την Νταϊάνα.

Η Καμίλα μπορεί να παρηγορείται τουλάχιστον από το ότι είναι πιο δημοφιλής από τον πρίγκιπα Χάρι, την Μέγκαν και τον πρίγκιπα Άντριου. Όμως είναι πίσω από τον πρίγκιπα Έντουαρντ και την Σοφία, δούκισσα του Εδιμβούργου.

Είναι πρόβλημα αυτό; Σε τελική ανάλυση, γράφει η Daily Mail, και ο πρίγκιπας Φίλιππος ποτέ δεν έφτασε στα ίδια επίπεδα δημοφιλίας με την βασίλισσα κι αυτό δεν τον ανησυχούσε.

Οι δυσκολίες της Καμίλα

Κι επιπλέον η Καμίλα έχει εσχάτως αφιχθεί στην βασιλική οικογένεια . Η πρώην σύζυγος ενός αξιωματικού του στρατού ήταν σχεδόν 58 χρόνων όταν παντρεύτηκε τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας.

Μέχρι τότε κυκλοφορούσε με τζιν και μπότες και ξαφνικά, στο πλευρό του Καρόλου, έπρεπε να αλλάξει ρόλο, εμφάνιση, συνήθειες και κυρίως – να προσέχει τη δημόσια εικόνα της. Δεν έπαψε εξάλλου να είναι «το τρίτο πρόσωπο» στη ζωή του Καρόλου. Σήμερα, στα 75, η ζωή της αλλάζει και πάλι.

Ενώπιον των γιων της Νταϊάνα, οι οποίοι θα θυμίσουν στην Καμίλα την μητέρα της και με άλλον τρόπο: η Κέιτ θα φοράει το διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων που κάποτε κοσμούσε το χέρι της Νταϊάνα. Αυτή θα ήθελαν οι Βρετανοί να τη δουν να ορκίζεται, ενώπιον των γιων της και των εγγονιών της.

Αν ζούσε η Νταϊάνα θα ήταν 61 ετών, απαστράπτουσα και γοητευτική και θα ήταν έτοιμη να γίνει αυτό που ήθελε: «η βασίλισσα στις καρδιές των ανθρώπων».

Σε μία συνέντευξή της η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε ερωτηθεί αν ονειρευόταν να στεφθεί βασίλισσα. «Όχι», απάντησε, «αλλά βλέπω εφιάλτες γι αυτό το θέμα».

Άραγε ονειρευόταν η Καμίλα να γίνει βασίλισσα; «Ούτε μια φορά», λέει ένας άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της. «Και στα 76 της, νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι η προοπτική ήταν και παραμένει τρομακτική. Θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Αλλά (η Καμίλα) βρίσκεται εκεί γιατί τον αγαπάει. Αυτό είναι».

«Θα υποστηρίξει τον Κάρολο, αλλά η σκέψη ότι αρχίζει μια νέα καριέρα στα μέσα στης έβδομης δεκαετίας της ζωής της δεν την ενθουσιάζει. Θυμηθείτε ότι έχει την φήμη της τεμπέλας», λέει άλλη μία στενή φίλη της Καμίλα.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: Mεγάλη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ – Ποιοι ηγέτες, βασιλείς και celebrities θα πάνε στην στέψη

Μακελειό στη Σερβία: Καρέ καρέ η σύλληψη του δράστη – Βίντεο ντοκουμέντο

Google: Βουτιά θανάτου από τον 14ο όροφο για εργαζόμενο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:59