search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:21
MENU CLOSE

Από «Ροτβάιλερ», «βασιλική σύζυγος» – Πώς η Καμίλα κατάφερε να ξεφύγει από τη σκιά της Νταϊάνα (Photos/Videos)

09.09.2022 18:08
camilla-new

Κάποτε η Νταϊάνα είχε αποκαλέσει «Ροτβάιλερ» την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς επειδή «έμοιαζε με σκύλο που μόλις μπήξει τα δόντια του σε κάποιον δεν θα τον αφήσει», προσθέτοντας ότι η Καμίλα είχε «επίμονη παρουσία» στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Η Καμίλα, η δεύτερη σύζυγος του νέου βρετανού βασιλιά, Καρόλου, μπορεί να μην κέρδισε ποτέ πλήρως τη συμπάθεια του κοινού, ωστόσο τώρα είναι η βασιλική σύζυγος (Queen Consort), κατέχοντας έναν τίτλο που λίγοι θα πίστευαν ότι ήταν πιθανός 25 χρόνια πριν.

Όταν η πρώτη σύζυγος του Καρόλου, η δημοφιλής, λαμπερή πριγκίπισσα Νταϊάνα, πέθανε σε ηλικία 36 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, η Καμίλα απεικονίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως η πιο μισητή γυναίκα στη Βρετανία, κάποια που δεν θα μπορούσε ποτέ να παντρευτεί τον Κάρολο, πόσο μάλλον να γίνει βασίλισσα.

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα χώρισαν το 1992 και πήραν διαζύγιο το 1996. Η Νταϊάνα είχε κατηγορήσει την Καμίλα, που συχνά χαρακτηριζόταν από τα ΜΜΕ ως «αντροχωρίστρα» και χυδαία, ότι κατέστρεψε τον γάμο της.

Αλλά ο Κάρολος και η Καμίλα όντως παντρεύτηκαν το 2005 και έκτοτε έχει αναγνωριστεί, αν και απρόθυμα από κάποιους, ως βασικό μέλος της βασιλικής οικογένειας, της οποίας η κατευναστική επίδραση στον σύζυγό της τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τον ρόλο του.

«Θα υπέφερα τα πάντα για σένα. Αυτή είναι η αγάπη. Αυτή είναι η δύναμη της αγάπης», είπε η Καμίλα στον Κάρολο σε μια κρυφά ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία που δημοσιοποιήθηκε το 1993.

Οποιεσδήποτε μακροχρόνιες αμφιβολίες για το μελλοντικό της καθεστώς διαλύθηκαν τελικά στην 70ή επέτειο από την άνοδο της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν η Ελισάβετ έδωσε την ευλογία της στην Καμίλα να πάρει τον τίτλο της Queen Consort.

Ποια είναι η Καμίλα

Γεννημένη Καμίλα Σαντ το 1947 σε μια εύπορη οικογένεια – ο πατέρας της ήταν ταγματάρχης και έμπορος κρασιού που παντρεύτηκε μια αριστοκράτισσα – μεγάλωσε σε ένα εξοχικό κτήμα και σπούδασε στο Λονδίνο πριν πάει στο Mon Fertile τελειώνοντας το σχολείο στην Ελβετία και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Britannique στη Γαλλία.

Κινήθηκε σε κοινωνικούς κύκλους που την έφεραν σε επαφή με τον Κάρολο, τον οποίο γνώρισε σε ένα γήπεδο πόλο στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

«Ο κόσμος του αναποδογύρισε και δεν νομίζω ότι πραγματικά συνήλθε ποτέ από αυτό», είπε ο Christopher Wilson, συγγραφέας ενός βιβλίου για τη σχέση του ζευγαριού.

Ο θρύλος λέει ότι τις πρώτες μέρες, η Καμίλα φλέρταρε τον Κάρολο και υπενθυμίζοντάς του ότι η προγιαγιά της, Άλις Κέπελ, ήταν μακρόχρονη ερωμένη ενός προηγούμενου πρίγκιπα της Ουαλίας που έγινε βασιλιάς Εδουάρδος Ζ΄. Στη συνέχεια, του είπε: «Τι θα λέγατε λοιπόν;»

Το ζευγάρι έβγαινε για ένα διάστημα και ο βιογράφος Jonathan Dimbleby είπε ότι ο Κάρολος είχε σκεφτεί τον γάμο εκείνη την εποχή, αλλά ένιωθε πολύ νέος για να κάνει ένα τόσο σημαντικό βήμα.

Καθώς αφιερώθηκε στη ναυτική του σταδιοδρομία, η Καμίλα παντρεύτηκε έναν αξιωματικό του ιππικού, τον ταξίαρχο Andrew Parker Bowles. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά, τον Τομ και τη Λόρα. Χώρισαν το 1995.

«Είμαστε τρεις σε αυτό τον γάμο»

Ο Κάρολος παντρεύτηκε την 20χρονη Νταϊάνα σε έναν γάμο το 1981 που μάγεψε όχι μόνο τη Βρετανία αλλά τον κόσμο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είχε δύο παιδιά, τον Γουίλιαμ και τον Χάρι, η σχέση έφτασε σε αδιέξοδο λίγα χρόνια αργότερα και ο πρίγκιπας αναζωπύρωσε το ειδύλλιό του με την πρώην αγαπημένη του.

Το βάθος της σχέσης τους αποκαλύφθηκε σε ένα συγκλονισμένο κοινό το 1993, όταν δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες μια απομαγνητοφώνηση μιας κρυφά ηχογραφημένης ιδιωτικής συνομιλίας, με προσωπικές λεπτομέρειες όπως ότι ο πρίγκιπας δήλωσε επιθυμία να ζήσει μέσα στο παντελόνι της Καμίλα και μετενσαρκωθεί ως ταμπόν…

Σε μια διάσημη τηλεοπτική συνέντευξη το επόμενο έτος, ο Κάρολος παραδέχτηκε ότι είχε ξαναρχίσει τη σχέση τους λιγότερο από έξι χρόνια μετά τον γάμο με την Νταϊάνα, αλλά είπε ότι ήταν μόνο αφού ο γάμος τους είχε ανεπανόρθωτα διαλυθεί.

Ωστόσο, η Νταϊάνα χαρακτήρισε την Καμίλα «ροτβάιλερ» και την κατηγόρησε για τον χωρισμό. Καθώς η σχέση της με τον Κάρολο κατέρρευσε, παρατήρησε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη το 1995: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο – οπότε είχε λίγο κόσμο».

Ενώ η Νταϊάνα έφερε αίγλη στον Οίκο του Ουίνδσορ με τα αστραφτερά της φορέματα, πολλοί Βρετανοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ο Κάρολος προτιμούσε την Καμίλα, που συνήθως εμφανιζόταν φορώντας ένα κασκόλ και πράσινο αδιάβροχο παλτό ιππασίας.

«Ο Κάρολος ήταν ανόητο να ρισκάρει τα πάντα με την Καμίλα για έναν άντρα στη θέση του», είπε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Ελισάβετ, σε μια επιστολή προς την Νταϊάνα. «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που είναι στα καλά του να σε αφήνει για την Καμίλα».

Ωστόσο, όσοι είναι κοντά στον Κάρολο λένε ότι η Καμίλα του παρείχε μια απόδραση από τα αυστηρά βασιλικά του καθήκοντα και την ανατροφή του στο παλάτι, όπως κανείς άλλος.

Μετά την κατάρρευση του γάμου του με την Νταϊάνα, λέγεται ότι της αγόρασε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι και ένα άλογο και της έστελνε καθημερινά μπουκέτα με κόκκινα τριαντάφυλλα.

«Για το ότι αγαπούσαν ο ένας τον άλλον δεν υπήρχε καμία αμφιβολία: στην Καμίλα, ο πρίγκιπας βρήκε τη ζεστασιά, την κατανόηση και τη σταθερότητα που πάντα λαχταρούσε και ποτέ δεν είχε καταφέρει να βρει με κανένα άλλο άτομο», έγραψε ο Dimbleby στο εξουσιοδοτημένο βιογραφικό του.

«Η σχέση τους… αργότερα θα παρουσιαζόταν απλώς ως μια τρελή υπόθεση. Για τον πρίγκιπα, ωστόσο, ήταν μια ζωτική πηγή δύναμης για έναν άνθρωπο που είχε στεναχωρηθεί πέρα ​​από λόγια από μια αποτυχία για την οποία κατηγορούσε πάντα τον εαυτό του».

Ρετούς στην εικόνα της Καμίλα

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα, οι βασιλικοί σύμβουλοι, επιφορτισμένοι με την αποκατάσταση της αμαυρωμένης φήμης της βασιλικής οικογένειας που έχει πληγεί από χρόνια αρνητικών ιστοριών στα μέσα ενημέρωσης για απιστίες, άρχισαν σιγά σιγά να ενσωματώσουν την Καμίλα σε έναν πιο δημόσιο ρόλο.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού μαζί έγινε σε ένα πάρτι γενεθλίων για την αδερφή της Καμίλα στο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου το 1999 και μέχρι το 2005 μπόρεσαν να παντρευτούν.

Στα χρόνια που πέρασαν, η κριτική στον Τύπο έχει σχεδόν εκλείψει καθώς έγινε σταθερά εδραιωμένο μέλος της οικογένειας και οι βασιλικοί παρατηρητές λένε ότι η αιρετική αίσθηση του χιούμορ της βοήθησε να κερδίσει όσους τη συναντούσαν.

«Φαίνεται να είναι ένα ζευγάρι πολύ ευτυχισμένο», είπε στο Reuters ο Σάιμον Λιούις, γραμματέας επικοινωνίας της βασίλισσας από το 1998 έως το 2001.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργοί Ενέργειας ΕΕ: Καμία συμφωνία για πλαφόν στο ρωσικό αέριο – Το… μπαλάκι στην Κομισιόν

Κάρολος o Γ΄: Ποιος και γιατί τον παρομοίασε με «βαρόνο ναρκωτικών»

Ίντερνετ: Πώς μπορείτε να διαγράψετε τον… εαυτό σας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:15