search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:39
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Η… γκρίνια του στην τελετή στέψης για την… πεντάλεπτη καθυστέρηση στο πρόγραμμα (Video)

08.05.2023 21:34
karolos gkrinia 987- new

Στέψη χωρίς… ευτράπελα μάλλον δεν γίνεται, ούτε καν στη Βρετανία, όπου η τήρηση του πρωτοκόλλου είναι κάτι σαν… Ευαγγέλιο.

Πρωταγωνιστής της στέψης, αλλά και της … γκρίνιας ο βασιλιάς Κάρολος, τον οποίο «τσάκωσε» η κάμερα να μουρμουράει στην Καμίλα για την ολιγόλεπτη καθυστέρηση στο πρόγραμμα της τελετής, καθώς έφτασε νωρίτερα από τον γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ και υποχρεώθηκε να περιμένει λίγα λεπτά μέχρι να φτάσει και να προηγηθεί στο Αβαείο ο διάδοχος πια του θρόνου.

Σύμφωνα με το Sky News ο βασιλιάς Κάρολος είπε στην βασίλισσα Καμίλα «είναι βαρετό» ενώ περίμενε για περίπου πέντε λεπτά έξω από το Αββαείο του Ουεστμίνστερ μέσα στην άμαξα.

Στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα, ειδικοί στο διάβασμα των χειλιών είπαν στο Sky News ότι ο βασιλιάς Κάρολος είπε στην βασίλισσα Καμίλα: «Δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ στην ώρα μας. Πάντα κάτι συμβαίνει. Είναι βαρετό αυτό».

Παράλληλα, ένας ιερωμένος που συμμετείχε στην τελετή ανέφερε στο Sky News ότι «υπήρξαν ένα-δύο πράγματα που δεν πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει». Ωστόσο ο ίδιος, πρόσθεσε «δεν θα κατονομάσω κάποιον συγκεκριμένα».

Επίσης, όσοι είδαν την τελετή παρατήρησαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι χρειάστηκε αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να τοποθετήσει με ασφάλεια στο κεφάλι του βασιλιά Καρόλου το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Στο βίντεο φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπουρι να κάνει αρκετές διορθώσεις στην τοποθέτηση του στέμματος μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπήρχε ούτε μια πιθανότητα το στέμμα να πέσει από το κεφάλι του βασιλιά Καρόλου, καθώς ζυγίζει και πάνω από 2 κιλά και έχει δεκάδες πολύτιμους λίθους αμύθητης αξίας.

Σε αυτά τα αγωνιώδη οχτώ δευτερόλεπτα ο ιερωμένος πλησίασε τον βασιλιά Κάρολο και επιθεώρησε μια τελευταία φορά το στέμμα προκειμένου στη συνέχεια να αναφωνήσει «God save the king».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones ενόψει της «Ημέρας της Νίκης»

Ουκρανία: Πότε και πώς θα τελειώσει ο πόλεμος – Η πρόβλεψη Κίσιγκερ

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του μετά τη στέψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:36