search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:56
MENU CLOSE

Δρομοκαΐτειο: Ξυλοδαρμός νοσηλευτών από ασθενή και τον πατέρα του (Video)

09.05.2023 11:09
nosileutes_new
φωτογραφία αρχείου

Θύματα ξυλοδαρμού, ύστερα από ξέσπασμα νοσηλευόμενου, έπεσαν δύο εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το περιστατικό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης δομών για τα άτομα με νοητική υστέρηση που δυστυχώς καταλήγουν, μετά από εισαγγελική εντολή, να νοσηλεύονται στο Δρομοκαΐτειο και σε άλλα ψυχιατρικά νοσοκομεία για μακρό χρονικό διάστημα.

«Οι δομές που ανήκουν σε ΜΚΟ, αρνούνται να φιλοξενήσουν παιδιά με νοητική υστέρηση», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας πως και το κράτος δεν αναλαμβάνει να λειτουργήσει επαρκείς δομές για αυτά τα παιδιά.

Χαρακτηριστικό είναι πως το προσωπικό είναι ελάχιστο. Συγκεκριμένα, στη βάρδια που εξελίχθηκε το συμβάν ήταν 2 άτομα για 30 νοσηλευμένους.

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό περιστατικό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ομοσπονδία, ο νοσηλευόμενος έφηβος και ο πατέρας του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο.
Αρχικά, το περιστατικό καταγράφηκε ως εκούσιο, δηλαδή δηλώθηκε ότι ο 17χρονος συναινούσε στην εισαγωγή του.

Ωστόσο, αυτό στη διάρκεια της παραμονής του έφηβου στα ΤΕΠ άλλαξε, και ο 17χρονος εισήχθη ως ακούσιο περιστατικό στο Τμήμα οξέων συμβάντων του νοσοκομείου.

«Κακώς έμεινε το βράδυ στο ίδρυμα ο πατέρας»

Για το περιστατικό μίλησε το πρωί της Τρίτης (9/5) στο Action24 ο Γιώργος Κατωπόδης, νοσηλευτής στο Δρομοκαΐτειο, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού πριν λίγες ημέρες από τον ασθενή και τον πατέρα του.

«Ήταν ανοιχτή εφημερία. Κακώς, κατά την άποψή μου, είπαν στον πατέρα ενός ασθενούς να μείνει μέσα το βράδυ, γιατί εδώ τα επισκεπτήρια δεν έχουν επιτραπεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω του COVID-19, καθώς ο ίδιος δεν είχε την απαραίτητη πείρα και τις γνώσεις με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατωπόδης.

«Το παιδί κάποια στιγμή έγινε επιθετικό, είπα στον πατέρα αφήστε να το χειριστώ, ο πατέρας όμως ήταν σε περισσότερη σύγχυση από το γιο, ήταν σε σοκ. Ούτε που κατάλαβε πως χτύπησε την κοπέλα και εμένα».

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Λάρισα: Δηλητηρίασαν με φόλες γάτες και περιστέρια

«Κλεμμένος Κέρβερος»: Γιατί πέταξαν πάνω από την Αθήνα τέσσερα γιγαντιαία μεταγωγικά αεροσκάφη (Video)

Μοναστηράκι: Αιματηρή συμπλοκή με 16χρονο τραυματία – Δύο συλλήψεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:56