search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:49
MENU CLOSE

Wagner: Ευθείες απειλές Πριγκόζιν κατά Μακρόν – «Μπορούμε να του βγάλουμε τα δόντια με πένσα»

10.05.2023 16:59
prigozhin_1005_1200-700_new
credit: AP

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως «μπορούμε να του βγάλουμε τα δόντια με πένσα».

Αφορμή για την επίθεση του Πριγκόζιν κατά του Μακρόν ήταν το ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα η γαλλική Εθνοσυνέλευση να ενταχθεί η «Wagner» στην ευρωπαική λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να υιοθετήσουν μέτρα που θα καθιστούν αδύνατες τις οικονομικές της δραστηριότητες στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το «Politico».

Ο Πριγκόζιν -που τον περασμένο Νοέμβριο είχε στείλει μια ματωμένη βαριοπούλα με τη σφραγίδα της Wagner στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες μετά από ψήφισμα, που ανέφερε ότι η Ρωσία είναι κράτος που προάγει την τρομοκρατία- ισχυρίστηκε, απαντώντας σε ερώτηση Ρώσων δημοσιογράφων, ότι η οργάνωσή του σώζει ζωές στην Κεντρική Αφρική από γάλλους στρατιώτες που «απλώς τους κορόιδευαν».

«Μπορούμε να βγάλουμε με πένσες τα σάπια δόντια από αυτά τα κακά στόματα. Μπορούμε να βγάλουμε τα δόντια του Μακρόν και γενικά οποιουδήποτε πετά λάσπη (στη Wagner)», είπε.

Οι μισθοφόροι της οργάνωσης του Πριγκόζιν έχουν εμπλακεί ενεργά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρά την κόντρα του επικεφαλής τους με ρώσους αξιωματούχους Άμυνας, και ειδικά στη μάχη για τον έλεγχο της Μπαχμούτ, ενώ φέρονται να έχουν καταγράψει σε βίντεο τον βασανισμό, ακόμη και τον αποκεφαλισμό ουκρανών αιχμαλώτων.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: Ποιος ήταν ο «Χάρος» του Αββαείου στην τελετή στέψης (Video)

Qatargate: Ο Ταραμπέλα καταγγέλλει τον «κολλητό» του φίλο Παντσέρι

Λαγκάρντ: «Παράθυρο» για νέες αυξήσεις επιτοκίων – «Οι αυξήσεις μισθών τροφοδοτούν τον πληθωρισμό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13