search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 06:59
MENU CLOSE

Νεκρό βρέφος στην Άρτα: Απολογείται ο πατέρας του μωρού (Video)

12.05.2023 08:45
baby new

Ενώπιον του ανακριτή Άρτας οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής ο 37χρονος πατέρας του βρέφους από την Άρτα, ο οποίος ξέχασε το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος είναι σε κατάσταση σοκ, μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι στο δικαστικό μέγαρο Άρτας.

Στον ανακριτή αναμένεται να υποστηρίξει ότι «σταμάτησε το μυαλό του», κάτι που έλεγε συνεχώς και στους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή.

Yπενθυμίζεται πώς το πρωί της Τετάρτης ο πατέρας οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, Παρασκευή.

Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ από χθες φαίνεται πως συνέρχεται σιγά σιγά.

Aγκαλιάστηκαν και έκλαιγαν νοερά

Χθες Πέμπτη η σύζυγος του μετά από αίτημά της είχε συνάντηση με τον 37χρονο για περίπου 15 λεπτά το πρωί αλλά και αργότερα το απόγευμα σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου της Άρτας.

Σύμφωνα με άτομα που ήταν στη συνάντηση το ζευγάρι αγκαλιάστηκε και έκλαιγε γοερά. Η μητέρα φέρεται να έχει συγχωρέσει τον σύζυγό της.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα και ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε πώς οδηγήθηκε στον θάνατο το μωρό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χώρα μας κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο. Όμως σε άλλες χώρες πρέπει να πούμε και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι φαινόμενα που δυστυχώς συμβαίνουν με μια συχνότητα όχι αμελητέα» δήλωσε

Ο ίδιος τόνισε ότι όταν ένα βρέφος παραμείνει σε μια καμπίνα ουσιαστικά ενός αυτοκινήτου δυστυχώς η καμπίνα αρχίζει και θερμαίνεται με αποτέλεσμα να αναπτύσσει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

«Το βρέφος δεν έχει ανεπτυγμένο ένα θερμό ρυθμιστικό μηχανισμό, όπως είναι αυτός του ενήλικα και δεν μπορεί να αντιδράσει» εξήγησε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το βρέφος που έχασε τη ζωή του στην Άρτα υπέστη σοβαρή θερμοπληξία, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής.

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Υποχωρούν οι βροχές – Ανεβαίνει η θερμοκρασία (Videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου

Τροχαίο στην Λεωφόρο Αθηνών – Αυτοκίνητο έπεσε σε περιπολικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 06:59