search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Η Λίντα Γιακαρίνο είναι η νέα CEO του Twitter – Η ανακοίνωση του Έλον Μασκ

12.05.2023 19:55
Linda_Yaccarino

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τη Λίντα Γιακαρίνο, πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBCUniversal, ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος ήταν διευθύνων σύμβουλος του Twitter από την εξαγορά της εταιρείας με 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο, αλλά έδειξε ότι η θέση του θα ήταν προσωρινή.

Χωρίς να κατονομάσει διάδοχο, ο Μασκ έγραψε στο Twitter την Πέμπτη: «Με ενθουσιασμό ανακοινώνω ότι προσέλαβα έναν νέο CEO για το X/Twitter. Θα ξεκινήσει σε ~ 6 εβδομάδες!». Προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή, γράφοντας στο Twitter ότι η Γιακαρίνο «θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ εγώ θα επικεντρωθώ στο σχεδιασμό προϊόντων και τη νέα τεχνολογία».

Η NBCUniversal το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι η Γιακαρίνο αποχωρεί από την εταιρία άμεσα. Η απότομη αποχώρησή της έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από την ετήσια παρουσίαση «upfronts» του NBCUniversal — το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στην τηλεοπτική διαφήμιση.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι μέτοχοι της Tesla, της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διευθύνει επίσης ο Μασκ, τον πιέζουν όλο και περισσότερο να εστιάσει σε αυτήν την εταιρεία, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 30% τον περασμένο χρόνο.

Η μετοχή της Tesla εκτινάχθηκε περίπου 2% μετά την είδηση ​​του νέου επικεφαλής του Twitter. Ο Μασκ είπε νωρίτερα ότι θα μεταβεί στον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου και του επικεφαλής τεχνολογίας του Twitter, «επιβλέποντας το προϊόν, το λογισμικό και τα sysops [λειτουργίες συστημάτων]».

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Θανατηφόρα νόσος που πλήττει τα βοοειδή οφείλεται στην κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή: Ακραίοι καύσωνες απειλούν τον πλανήτη – Ποιες χώρες κινδυνεύουν (photos/videos)

Κλιματική κρίση: Θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε στο Βιετνάμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09