search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:29
MENU CLOSE

ΥΠΕΞ: Διάβημα στα Τίρανα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας (Videos)

12.05.2023 09:27
YPEX_new

Ξαφνική ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας έχει προκαλέσει η σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη από Αλβανούς αστυνομικούς.

Μάλιστα, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας», επισημαίνει στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.

Πώς έγινε η σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr, ασφαλίτες συνέλαβαν «δίχως αιτία» τον Φρέντι Μπελέρη με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει ο ιστότοπος, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του όταν εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες. Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

Ο Μπελέρης οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της αστυνομίας στην Αυλώνα. Αλβανικά μέσα ανέφεραν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων.

Νωρίτερα το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού για την πόλωση του κλίματος στη Χειμάρρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι υποκλοπές στην προεκλογική ατζέντα – Σε αμηχανία η κυβέρνηση 

Βαρουφάκης: Είμαι υπερήφανος για το 2015 – Από κοινού με τον Τσίπρα οι αποφάσεις που ελήφθησαν

Τσίπρας: Μηνύματα σε Ανδρουλάκη-Κουτσούμπα για τον «αρχιερέα των υποκλοπών» και τους αριστερούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:27