search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:37
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Ήθελε να μιλήσει και στη… Eurovision – Έφαγε «πόρτα» από την EBU

12.05.2023 16:35
zelensky_1205_1200-700_new
credit: AP

«Πόρτα» στον πρόεδρο της Ουκρανίας έριξε η EBU, σχετικά με το αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει μέσω βίντεο στον τελικό της Eurovision.

«Μια από τις αρχές, ένας ακρογωνιαίος λίθος του διαγωνισμού είναι ο μη πολιτικός χαρακτήρας του. Αυτή η αρχή απαγορεύει να κάνει κανείς δηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα ως μέρος του διαγωνισμού», εξηγεί αρχικά, σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (EBU).

«Το αίτημα του κ. Ζελένσκι να απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό κατά τη διάρκεια της Eurovision, παρόλο που έγινε με καλές προθέσεις, δυστυχώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από την EBU γιατί αντίκειται στους κανόνες του διαγωνισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EBU:

«Η Eurovision είναι ένα ψυχαγωγικό σόου παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο και τελεί υπό αυστηρούς κανόνες και αρχές που έχουν εγκαθιδρυθεί από τη δημιουργία του. Μια από αυτές τις αρχές, ένας ακρογωνιαίος λίθος του διαγωνισμού είναι ο μη πολιτικός χαρακτήρας του.

Αυτή η αρχή απαγορεύει να κάνει κανείς δηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα ως μέρος του διαγωνισμού.

Το αίτημα του κ. Ζελένσκι να απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό κατά τη διάρκεια της Eurovision, παρόλο που έγινε με καλές προθέσεις, δυστυχώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από την EBU γιατί αντίκειται στους κανόνες του διαγωνισμού.

Η EBU έχει εξασφαλίσει από τη στιγμή που συμφωνήθηκε ότι το BBC θα φιλοξενούσε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023 εκ μέρους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ουκρανίας UA:PBC ότι η Ουκρανία, η μουσική, η κουλτούρα της και η δημιουργικότητά της θα εμφανιστούν έντονα και στις τρεις ζωντανές εκπομπές.

Τουλάχιστον 11 Ουκρανοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των περσινών νικητών Kalush Orchestra, θα εμφανιστούν ή θα συμμετάσχουν είτε στους Ημιτελικούς είτε στον Μεγάλο Τελικό.

Το artwork του logo για την εκδήλωση δημιουργήθηκε από κοινού με ένα ουκρανικό πρακτορείο σχεδιασμού και η παρεπόμενη μουσική που εμφανίστηκε σε όλη την παράσταση συντέθηκε επίσης σε συνεργασία με Ουκρανούς μουσικούς.

Επιπλέον, 37 τοποθεσίες σε όλη την Ουκρανία θα εμφανίζονται στις “καρτ ποστάλ”, ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάζουν κάθε έναν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες πριν ανέβουν στη σκηνή.

Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να σκεφτούμε και να γιορτάσουμε τη νίκη της Ουκρανίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και να δείξουμε ότι είμαστε “United By Music” σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Τουρκία: Οι δύσκολες σχέσεις με την Δύση και η επόμενη μέρα

Μαντλίν ΜακΚάν: Συγκινούν οι γονείς της – «Ευτυχισμένα γενέθλια, σε αγαπάμε και σε περιμένουμε» (video)

Twitter: Ποια είναι η γυναίκα που φέρεται να διάλεξε ο Μασκ για CEO (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:37