search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Eurovision 2013: H Σουηδία νικήτρια για 7η φορά

14.05.2023 02:04
loreen_eurovision2023

H Looren έγραψε ιστορία στο Λίβερπουλ κερδίζοντας τον 67ο διαγωνισμό της Eurovision, 11 χρόνια μετά τη νίκη της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με το Euphoria.

Η εκπρόσωπος της Σουηδίας –αδιαφιλονίκητο φαβορί– έγινε η δεύτερη καλλιτέχνις στην ιστορία της διοργάνωσης που κερδίζει δύο φορές τον διαγωνισμό, μετά τον Τζόνι Λόγκαν, έχοντας κατακτήσει δύο από τις συνολικά 7 νίκες της χώρας (Abba 1974, Herrey’s -1984, Carola -1991, Charlotte Nilsson -1999, Loreen – 2012, Mans Zelmerlow -2015).

Με το tattoo επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και συγκέντρωσε 583 ψήφους από κριτικές επιτροπές και κοινό, αφήνοντας πίσω τη Φινλανδία με 526. Η Κύπρος τερμάτισε στην 12η θέση ενώ τελευταία αναδείχτηκε η Γερμανία με μόλις 18 πόντους.

Ποια είναι η τραγουδίστρια που έγραψε ιστορία

Η Loreen (Lorine Zineb Nora Talhaoui) γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1983 στο Vasteras της Σουηδίας.

Η τραγουδίστρια και μουσικός παραγωγός, μαροκινο-μπεριανής καταγωγής, ήθελε από μικρή να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Σε ηλικία 21 ετών πήρε μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Idol 2004, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο της single («The Snake») μαζί με τον Rob ‘n’ Raz.

Το 2010, η Loreen υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία «Mohito Music» (υπάγεται στη Warner Music Sweden) που ίδρυσε ο διάσημος τραγουδιστής Mans Zelmerlow.

Στα τέλη του ίδιου έτους, ανακοινώθηκε η συμμετοχή της στο Melodifestivalen 2011, τη σουηδική επιλογή για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το «My Heart Is Refusing Me» δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Τον επόμενο χρόνο κέρδισε τον διαγωνισμό και εκπροσώπησε τη Σουηδία στο Μπακού από όπου επέστρεψε με το τρόπαιο. Στις αποσκευές της είχε και το βραβείο Marcel Bezencon, που απονέμεται στα παρασκήνια του διαγωνισμού μετά τον τελικό!

Μετά τη νίκη της, το Euphoria έγινε νούμερο ένα σε 18 χώρες.

«Ήμουν από την Ελλάδα στην προηγούμενη ζωή μου»

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή Super Κατερίνα, η Loreen δήλωσε λάτρης της Ελλάδας.

Η αγάπη της για τη φέτα σχολιάστηκε από τον δημοσιογράφο. «Αγαπώ τη φέτα! Το ψυγείο είναι γεμάτο φέτα. Σας το υπόσχομαι, ήμουν από την Ελλάδα στην προηγούμενη ζωή μου. Νομίζω ότι είμαι Ελληνίδα, μάλλον δε μου το ‘χει πει η μητέρα μου… ίσως είμαι Ελληνίδα. Ελλάδα σ ’αγαπώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η 39χρονη τραγουδίστρια.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Φουρέιρα: «Ψηφίζει» Andrew Lamprou στη Eurovision

Eurovision 2023: H Loreen «γκρέμισε» τη σκηνή

Eurovision 2023: Όλες οι εμφανίσεις του φαντασμαγορικού τελικού (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:27