search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:00
MENU CLOSE

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μαχητικό της αναχαίτισε νατοϊκά αεροσκάφη

15.05.2023 19:42
SU27

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σήκωσε ένα μαχητικό αεροσκάφος για να εμποδίσει ένα γαλλικό και ένα γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, αφού εντοπίσθηκαν να πετούν προς την κατεύθυνση της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανέφερε ότι τις πτήσεις πραγματοποιούσαν ένα γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας τύπου P-3C και ένα γαλλικό τύπου Atlantic-2 του πολεμικού ναυτικού. Το ρωσικό μαχητικό Su-27 αφού απογειώθηκε και το γερμανικό και γαλλικό αεροσκάφος απομακρύνθηκαν από τη Ρωσία, επέστρεψε στην αεροπορική του βάση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα την ρωσική αναφορά για τις κινήσεις των αεροσκαφών.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβεί άμεσα σε σχόλιο. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας ή το ΝΑΤΟ σε αίτημα να σχολιάσουν το περιστατικό.

«Οι δύο αεροπορικοί στόχοι εντοπίσθηκαν να προσεγγίζουν τα σύνορα της Ρωσίας» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση του.

«Προκειμένου να εντοπισθούν οι στόχοι και να αποτραπεί η παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας, εστάλη ένα μαχητικό Su-27 της πολεμικής αεροπορίας του Στόλου της Βαλτικής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Κόρη Φρέντι Μπελέρη: Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω με τον πατέρα μου

Παγκόσμιο ρεκόρ για ερευνητή – Έμεινε 74 μέρες στον βυθό της θάλασσας

Εκλογές στην Τουρκία – Μήνυμα Κιλιτσντάρογλου: «Θα μείνω όρθιος, μαζί θα νικήσουμε» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:56