search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:56
MENU CLOSE

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Μπουλντόζα» σε 3 κατασκευαστικές για εικονικά τιμολόγια και φοροδιαφυγή

16.05.2023 17:52
aade- new

Αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους σε κατασκευαστικές εταιρείες, σε όλη τη χώρα, πραγματοποιούν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο 3 εταιρείες είχαν ύποπτη φορολογική συμπεριφορά.

Πρόκειται για την επιχείρηση, με την κωδική ονομασία, «Μπουλντόζα», σύμφωνα με την οποία τα στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ αξιοποιούν τα στοιχεία από τον αλγόριθμο του ειδικού λογισμικού και εντοπίζουν επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ύποπτη φορολογική αλλά και συναλλακτική συμπεριφορά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εντόπισαν και πραγματοποίησαν στοχευμένη έφοδο σε τρεις επιχειρήσεις:

  • Μετά από έλεγχο σε φυσικό πρόσωπο, υπεύθυνο κατασκευαστικής επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το 2018, εντοπίστηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, συνολικού ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
  • Σε κατασκευαστική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην Αττική, επιβλήθηκε για το τρέχον έτος πρόστιμο 158.000 ευρώ, για μη προσκόμιση των λογιστικών αρχείων, μετά από πρόσκληση του ελέγχου.
  • Σε επιχείρηση στην Αττική, που κατασκευάζει οικιστικά κτίρια, επιβλήθηκε πρόστιμο για τις χρήσεις 2019-2020 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Και στις τρεις περιπτώσεις ο έλεγχος συνεχίζεται, με τους ελεγκτές να κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία των επιχειρήσεων και σε άλλες χρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το 3χρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα του

Σπείρα «εξαφάνιζε» υπερπολυτελή αυτοκίνητα στην Αττική – Χειροπέδες σε μέλος της

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τα νεκρά άλογα στην Πάρνηθα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:55