search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:20
MENU CLOSE

Βλαντίμιρ Πούτιν: Διέρρευσαν ντοκουμέντα από το υπόγειο κάστρο του στη Μαύρη Θάλασσα (photos/video)

18.05.2023 16:53
putin_palati_ntokoumenta_rosia_1805_1200-700_new
credit: FBK

Ένα καταφύγιο που μοιάζει περισσότερο με υπόγειο κάστρο έχει χτίσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα, κάτω από την εξοχική κατοικία του, που συγκρίνεται σε μέγεθος με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στο, αξίας ενός δισεκατομμυρίου λιρών – σύμφωνα με την εκτίμηση της βρετανικής Sun, μέγαρο του Πούτιν, που χαρακτηρίζεται ως «το πιο καλά φρουρούμενο μέρος στην Ρωσία», υπάρχει πισίνα, σπα, σάουνες, μπαρ, θέατρο, κινηματογράφος, κελάρι κρασιών, ξενώνας, ακόμα και σταθμός καυσίμων.

Πενήντα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης αναπτύσσεται ένα καταφύγιο που παραπέμπει σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

credit: FBK
credit: Metro-Style

Σύμφωνα με ντοκουμέντα που διέρρευσαν από την ρωσική κατασκευαστική εταιρία Metro Style, κάτω από την εξοχική κατοικία του Πούτιν έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο σηράγγων από τσιμέντο, που είναι τόσο ενισχυμένο ώστε να θεωρείται πως δεν μπορούν να ανατιναχθούν. Στην είσοδο υπάρχει ασανσέρ που κατεβαίνει σε βάθος 50 μέτρων και οδηγεί σε διαδρόμους διαφυγής που καταλήγουν στην απότομη πλαγιά του λόφου, στον οποίον έχει χτιστεί το κτιριακό συγκρότημα του Πούτιν.

credit: Metro-Style
credit: Metro-Style

Οι υπόγειες σήραγγες έχουν παροχή νερού, εξαερισμούς και οτιδήποτε χρειάζεται ένας άνθρωπος για να παραμείνει εκεί επί εβδομάδες.

Ο μηχανικός Ταντέους Γκαμπρισέβσκι δήλωσε ότι προβλέφθηκαν «κάθε είδους μέτρα ασφάλειας… ώστε να μπορεί να παραμείνει εκεί κάποιος ή να διαφύγει» από τις υπόγειες σήραγγες.

Οι σήραγγες αυτές είναι το καλύτερο κρησφύγετο στο οποίο θα μπορούσε να καταφύγει ο Ρώσος ηγέτης και οι άνθρωποί του αν χρειαστεί να φύγουν από το Κρεμλίνο, γράφει η Sun.

credit: Metro-Style

Ο πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ειδικός σε θέματα Ψυχρού Πολέμου, Μάικλ Κίματζ, δήλωσε στο Insider ότι «ο Πούτιν έχει μεγάλο άγχος επειδή δεν είναι απολύτως νομιμοποιημένος ηγέτης της Ρωσίας μέσω εκλογών και γι’ αυτό επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την προσωπική του ασφάλεια μέσα από ένα δίκτυο προσωπικών κατοικιών, που φρουρούνται πολύ αυστηρά».

Μία από τις υπόγειες σήραγγες λέγεται ότι έχει ένα τεράστιο παράθυρο που προσφέρει την καλύτερη δυνατή θέα προς τη θάλασσα, ενώ όσοι βρίσκονται μέσα είναι απολύτως ασφαλείς.

credit: FBK

«Εδώ μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί… είναι ένα είδος μπαλκονιού όπου δεν κινδυνεύεις, είσαι πολύ ασφαλής και τίποτα δεν σε απειλεί», σύμφωνα με την οργάνωση του αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι, που κατάφερε να εντοπίσει με drone και την έξοδο της δεύτερης σήραγγας, στο πιο απόκρημνο μέρος το λόφου, που καταλήγει στη θάλασσα.

Οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 60 μέτρων και προσφέρουν χώρους διαβίωσης 2.000 τετραγωνικών, που μπορούν να μετατραπούν και σε κέντρο διοίκησης.

Η εξοχική κατοικία του Πούτιν περιβάλλεται από 68.000 στρέμματα γης που ανήκουν στην μυστική υπηρεσία της Ρωσίας FSB. Γύρω από την έκταση αυτή απαγορεύεται να προσεγγίσουν οχήματα, αεροσκάφη και πλοία, αλλά υπάρχει μαρίνα και ελικοδρόμιο για ιδιωτική χρήση από τον πρόεδρο, ο οποίος μπορεί να φτάσει ως την εξοχική του κατοικία και με το προσωπικό του τραίνο.

Το συγκρότημα αυτό που βρίσκεται κοντά στο Γκελεντζίκ, στην Μαύρη Θάλασσα, είναι σύμφωνα με την Sun 39 φορές το μέγεθος του πριγκιπάτου του Μονακό.

Διαβάστε επίσης:

SOS για τη Nέα Υόρκη: «Βυθίζεται» από το βάρος των τεράστιων κτιρίων της

Χόλιγουντ: Οι στρίπερς οργανώθηκαν και απέκτησαν σωματείο

Zodiac: Ερευνητές υποστηρίζουν πως το FBI γνωρίζει την ταυτότητα του serial killer και το καλύπτει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:19